• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

София е домакин на конгрес посветен на донорството

София е домакин на конгрес посветен на донорството

/КРОСС/ От днес до 8 септември София е домакин на Десетия юбилеен международен медицински конгрес на Югоизточно-европейския медицински форум.

Конгресът ще обсъжда едни от най-приоритетните за Европа тем селението, бъбречни и сърдечни трансплантации, репродуктивно здраве, ортопедия и травматология и други. Какво предстои? Гости по темата в студиото на сутрешния блок на БНТ бяха президентът на форума доц. д-р Андрей Кехайов и президентът на Световната медицинска асоциация - проф. Леонид Айделман.

България е инициатор за създаването на този форум преди 15 години и 10-тия юбилеен конгрес беше логично да бъде проведен тук. Темите, които ще се обсъждат на форума, плюс кръглата маса, която ще проведем за здравеопазването през 21-ви век - принципи и ценности, плюс посещението на 65 лектори от 25 страни, както и присъствието на президента на Световната медицинска асоциация, всичко това е голяма чест за нас. Това коментира президентът на форума доц. д-р Андрей Кехайов. Аз съм убеден, че юбилейния конгрес няма да е просто обикновен конгрес, а той ще си постави високи цели и конгреса ще излезе с резолюция, подкрепяща принципи и ценности, споделяни от СЗО, от Световната медицинска асоциация, допълни той.

Медицината се развива с много високи темпове - медицината, която познаваме днес, не е съществувала 10-20 години по-рано. Много от болестите, които преди време се лекуваха по-дълго време, днес се лекуват с по-добра техника и по-бързо, а някои болести, за които нямаше лечение преди години, днес са лечими. Това каза от своя страна президентът на Световната медицинска асоциация - проф. Леонид Айделман.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.