• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Световна премиера на италианско суши на „Фудтех 2019“

Световна премиера на италианско суши на „Фудтех 2019“

/КРОСС/ Първото в света италианско суши прави своята премиера на Международната изложба „Фудтех 2019" в Пловдив. Това обявиха от българо-италанската компания производител по време на церемонията за награждаване на победителите в Конкурса за иновации на изложението за хранителната индустрия. Фирмата получи приз за оризови топки със зеленчукови и месни добавки.
Българска медовина розе и линия италиански продукти от кактус са големите победители в Конкурса за иновации на „Фудтех 2019", които бяха удостоени със специален плакет. Освен тях комисията отличи кози суджук с три вида трюфели, който е световна новост от наш майстор кулинар.
Сред наградените вкусотии, предлагани от български изложители, са още пълнени свински гърди, сок от ябълка и роза, разтворими напитки от растителен екстракт без захар и синтетични добавки, твърд балсамов оцет във формата на сфера, пилешка пастърма с чубрица или червен пипер, люти сосове, пюрета и сладка от първата у нас ферма за люти чушки. Италиански изложители станаха финалисти в надпреварата с каротенова паста и десертно вино.
По време на церемонията бяха връчени и наградите от Конкурса за иновации на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2019". Журито даде най-високи оценки за напитка от биоарония, купажирана с вино от мавруд - световна иновация от български производител, и за линия алкохолни напитки на база на натурален екстракт от чай и планински билки.
30 продукта се състезаваха в Конкурса за иновации на изложбите „Винария" и „Фудтех", които се провеждат в Международен панаир Пловдив. Председател на експертната комисия беше проф. Йорданка Алексиева, заместник-ректор на Университета по хранителни технологии.
Победителите бяха наградени на церемония в парк-хотел „Санкт Петербург" на 20 февруари. Наистина е впечатляващо да се види как само за година във винената и хранителната индустрия са осъществени толкова много и толкова значими промени, това обяснява и силната конкуренция в конкурса, заяви д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.
Отличените продукти може да се дегустират до 24 февруари в Града на виното и деликатесите, където са разположени щандовете на участници в двете изложби и във „Вкусове от Италия". Посетителите имат възможност да дадат своите оценки в конкурса „Изборът на потребителя".
По същото време в Панаира може да се види и Международната селскостопанска изложба „Агра". Общо над 650 фирми от близо 30 държави се представят на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.