• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Списъкът на изделията и технологиите с двойна употреба, подлежащи на контрол при внос, е осъвременен

Списъкът на изделията и технологиите с двойна употреба, подлежащи на контрол при внос, е осъвременен

/КРОСС/ Министерският съвет осъвремени Списъка на продуктите, свързани с отбраната и Списъка на изделията и технологиите с двойна употреба, които подлежат на контрол при внос. Целта е да бъдат отразени актуалните изменения, съответстващи на Общия списък на оръжията на ЕС и на международните режими за експортен контрол в националното законодателство.

Списъкът на продуктите, свързани с отбраната, е изготвен в изпълнение на чл. 12 на Общата позиция 2008/944/ОВППС на Съвета на ЕС, определяща общи правила за режим на контрол върху износа на военни технологии и оборудване и е идентичен с публикувания през 2014 г. актуализиран Общ списък на оръжията на Европейския съюз (OB, С107/1 от 09.04.2014 г.). Общият списък на оръжията на ЕС служи за основа при приемането на националните списъци на контролираното военно оборудване и технологии на държавите от съюза.

Списъкът на изделията и технологиите, които подлежат на контрол при внос, е прецизиран по отношение на токсични химически вещества и техните прекурсори и е приведен в съответствие с разпоредбите на Конвенцията за забрана на разработването, производството, натрупването и употребата на химическо оръжие и за неговото унищожаване. В Списъка на изделията и технологиите, които подлежат на контрол при внос, са отразени и приетите през 2013 г. промени в съответните списъци на международните режими за експортен контрол.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.