• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Южна Корея е готова да разположи американско ядрено оръжие на своя територия

Южна Корея е готова да разположи американско ядрено оръжие на своя територия

/КРОСС/ Южна Корея реагира изключително остро на ядрения опит, който направи тази сутрин северния ѝ съсед. Армията на страната предупреди, че подготвя силни мерки в отговор на шестото ядрено изпитание на КНДР.

„Президентът Мун Джей-ин заяви, че страната няма никога да позволи на Северна Корея да продължи с развитието на ядрената и ракетната си технологии", заяви водещият съветник по национална сигурност към президентството Чун Ой-йонг по време на пресконференция, проведена след свикването на съвета за национална сигурност на Южна Корея.

Той уточни, че ще иска нови и по-мощни санкции на Съвета за сигурност на ООН, за да изолира напълно комунистическата си съседк.

В същото време южнокорейската агенция „Йонхап" обяви, че Южна Корея обмисля да разположи в границите си „най-мощните американски тактически оръжия", като под това се има предвид ядрено оръжие, уточнява „Би Би Си".

„Южна Корея и САЩ имат достатъчни възможности да отговорят на провокацията на Севера и двете страни се координират помежду си повече от всякога", пише в официално заявление на щаба на южнокорейските въоръжени сили, цитирано от „Фокус".

„Комбинираните сили на съюзниците ще покажат своя мощен отговор чрез действия", заяви генерал-майор Чо Хан-кю, началник на оперативния отдел на щаба.

Тази сутрин КНДР извърши опит на водородна бомба, който предизвика и мощно земетресение. Реакции веднага последваха от страна на Южна Корея и Япония. Сега в осъждането на действията на Ким Чен-ун обаче се включи и най-големият съюзник Китай, като външното министерство на страната призова КНДР да прекрати „погрешните си действия".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.