• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Стрелба в село край Костенец след сигнал за издирвания Стоян Зайков

Стрелба в село край Костенец след сигнал за издирвания Стоян Зайков

/КРОСС/ Тежковъоръжени барети и полицаи са блокирали село Очуша, община Костенец, след като е получен сигнал, че там е забелязан издирваният Стоян Зайков. При акцията са се чули 3 изстрела, вероятно предупредителни, разказват жители на селото. В Очуша живеят родителите на убития Валентин Петров, чието тяло бе открито вчера в дома му в Костенец, който е в съседство на този на Стоян. Именно близките на Валентин са подали сигнала за 43-годишния Зайков, който полицията издирва от 10 май за убийството на 38-годишната му бивша приятелка и майка на сина му Милена Шишкова.

Баретите са влезли в къщата на семейство Петрови, но при претърсването Зайков не е открит.

По-рано днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че има вероятност издирваният да се е укривал в къщата на убития Валентин в Костенец. По думите му обаче все още не е потвърдена връзка между двете убийства в Костенец, въпреки че не е изключена тази версия.

Убийствата на Милена и Валентин обаче са извършени с различни оръжия. Младата жена бе застреляна с пистолет, а мъжът най-вероятно с ловна пушка.

"Най-вероятно убийството на 42-годишния мъж е извършено с ловно оръжие, има попадение от сачми, но след приключване на съдебно-медицинската експертиза ще имаме яснота", допълни главният секретар на МВР.

В издирването на 43-годишния Стоян Зайков са включени и Отрядът за за борба с тероризма, както и екипи на жандармерията.

В хода на издирването на 43-годишния Стоян Зайков в село Очуша, община Костенец, спецчастите са хвърлили шокова граната в къща. Това обясни главният секретар на МВР Ивайло Иванов, след като свидетели на акцията казаха, че са чути 3 изстрела. Иванов обаче бе категоричен, че стрелба не е имало. Шоковата граната предизвиква силен звук и светлина, за да дезориентира човек.По-рано днес главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че все още не е потвърдена връзка между двете убийства в Костенец, въпреки че не е изключена тази версия.

Обстановката в Костенец е напрегната, като полицейското присъствие е изключително засилено. Полиция има и в съседните населени места. Проверяват се автомобилите, които излизат от Костенец. В издирването на 43-годишния Стоян Зайков са включени и Отрядът за за борба с тероризма, както и екипи на жандармерията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

МВР се тресе от некадърници Професионалното и политическото ръководство се надпреварватседмица кой е по по най

16.05.2019 16:41:17

Анонимен

Е нема такава държава....смешни и жалки случайници.

16.05.2019 15:30:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.