• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Българска компания с международно признание за фин-тех иновация

Българска компания с международно признание  за фин-тех иновация

/КРОСС/ Кеш Кредит спечели награда за „Най-иновативен проект за анализ на данни“ след успешен старт във Филипините под бранда Pera Agad

Кеш Кредит е първата българска компания, която получи международно отличие от фин-тех индустрията на наградите за финансови и технологични иновации Triple A Digital. Призът „Най-иновативен проект за анализ на данни" я нарежда сред гиганти като Citi Bank, DBS, Security Bank, HSBC, BDO, Standard Chartered и други, отличени за постигнатия пробив с нововъведенията си във финансовия сектор в Югоизточна Азия.

Наградите Triple A Digital се присъждат на финансови институции и технологични компании в Азия и Тихоокеанския регион с постижения в иновациите и дигитализирането на финансовия сектор и услуги. Церемонията по награждаването се проведе на 15 март в хотел Four Seasons в Хонг Конг.

Екипът на Кеш Кредит бе награден за революционната си платформа и методология за кредитна оценка на база на big data анализ от алтернативни източници на данни като мобилни оператори, социални платформи и данни, събирани от смартфони. Благодарение на своите водещи технологии, разработени в България, и партньорството си с мобилни оператори, Кеш Кредит предлага изключително достъпни финансови услуги за всички - и по-специално за тези, които днес не се обслужват от банковия сегмент.

На Филипините компанията си партнира с най-големия телеком оператор - SMART Telecommunications - чрез неговите дъщерни дружества Voyager и FINTQ. Кеш Кредит започва своята дейност в страната през 2016 година под бранда Pera Agad. Първата услуга, която предлага, е необезпечен кредит за индивидуални клиенти и микробизнеси. Той е дигитален, светкавичен и предназначен за преобладаващата част от населението, което не използва банкови услуги.

„Заедно можем да променим живота на повече от 80% от населението на Филипините, което в момента няма достъп до никакви финансови и банкови услуги. Твърдо вярваме, че технологиите, иновациите и big data анализите трябва да бъдат не цел сами по себе си, а начин да разрешаваме истински проблеми и да предложим на всички хора достъпно и сигурно кредитиране", сподели Диана Крумова, търговски директор на Групата на Кеш Кредит.

За Кеш Кредит:

Кеш Кредит е високотехнологична небанкова финансова институция с фокус върху бързото развитие и налагането на нови продукти и услуги в полза на потребителя. Компанията работи успешно на пазари в Европа, Африка, Азия и Близкия изток, а през декември 2016 г. отбелязва първите 100 милиона лева, раздадени като кредити в България.

Кеш Кредит използва иновативен модел за кредитиране без аналог на пазара, като кандидатстването за бързи кредити става онлайн, чрез обаждане по телефона или в някой от над 70-те офиса на компанията в цялата страна. Кеш Кредит постоянно работи по имплементиране на най-новите и модерни подобрения в сферата на финансовите услуги, за да отговори на нарастващите нужди на своите клиенти навсякъде и по всяко време.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.