• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

В Кричим учредиха общински фонд „Култура”

В Кричим учредиха общински фонд „Култура”

/КРОСС/ Общинският съвет в Кричим учреди фонд „Култура". Първият дарител е община Кричим, която е отделила 5000 лева за стартирането на тази идея. Председателят на Общинския съвет в града Ана Хаджиева е в основата на идеята за този фонд. Тя дарява месечната си заплата. Примерът й ще бъде последван от всички общински съветници и от кмета на общината Атанас Калчев.
Идеята е чрез спонсорство и дарения паричен ресурс, да се финансират проекти в областта на културното, историческото, интелектуалното и художествено-творческото наследство в град Кричим.
Два пъти годишно ще бъде обявяван период за набиране на проекти-предложения от местни общественици и дейци, които ще бъдат разглеждани от експертна комисия, назначена със заповед на кмета на община Кричим, а управителният съвет на фонда ще одобрява договорите за финансиране на тези проекти с местно значение.
Вече има дарителска сметка, в която всеки може да дари целево средства за фонд „Култура" на община Кричим.
Първите проекти, които се очаква да бъдат реализирани е козметичен ремонт и почистване на паметника на Обединението в центъра на града и обособяване на местен исторически музей, който ще се намира на втория етаж в сградата на Народно читалище „Пробуда-1912г.". В него ще намерят място над 1200 уникални предмета и части от предмети, педантично събирани от кричимецът Борис Стоилов.
С учредяването на фонд „Култура" се цели, както юридически лица - фирми, организации и др., така и хора, които искат да дарят и от града, и от всички точки на страната и света целеви пари, които ще бъдат използвани за дейностите свързани с изграждане на устойчив модел на културно развитие и развитие и популяризиране на културно-историческото наследство на територията на община Кричим. Всеки дарител ще получава договор и сертификат за това.
Общинският съвет е дал съгласие за учредяването му и е приел правилник за организацията и дейността на Фонда.


Дарителската сметка е:

ОБЩИНА КРИЧИМ

„ЦКБ" АД, клон „Пловдив-България" - офис Кричим

BIN BG41 CECB 9790 8466 9757 00

BIC CECBBGSF

Код за вид плащане 44 51 00-дарения

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.