• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Михалков: Крим е неотменима част от Русия, щяха да се леят реки от кръв

Михалков: Крим е неотменима част от Русия, щяха да се леят реки от кръв

/КРОСС/Крим никога няма да бъде друг освен руски. И това е абсолютна справедливост, заяви в интервю за предаването "12+3" по БНР руският режисьор и продуцент Никита Михалков.

„Моят съименик Никита Сергеевич Хрушчов постави Крим от единия джоб на костюма си в другия. Той не го предаде на друга страна. За това Крим, където е пролята безкрайно много руска кръв, не може да бъде друг освен руски. По всички исторически канони Крим е неотменима част от Русия, а в дадения случай трябва да знаете, че Русия нищо не отнема от Украйна, защото Крим никога не е бил част от нея. И ако, не дай си Боже, нещата не се бяха случили така, както станаха преди две години, не можете да си представите какви реки от кръв биха се пролели в Крим, защото противопоставянето там идва не по външна линия като език или политика. Съпротивата е вътрешна. Искаме да живеем своя живот, искаме да бъдем вкъщи. Можете с обида да се отнасяте към това, което казвам, можете да се ядосвате. Но да кажете, върнете и ние отново ще бъдем с вас, това просто е изключено", казва Михалков.

И добавя: „Трябва с някои неща да се примирите, какво да се прави."

На въпрос за протеста на хората на Майдана Михалков отговори: „Нямам нищо против тези хора. Според мен Янукович е недостоен човек, както и всичко, което беше около него. Това е личното ми мнение, но какво ново получи сега Украйна? Сега можете да се правите, че всичко е наред. Къде е свободата, къде е безвизовият режим, къде са обещаните западни инвестиции? Къде са всички тези неща? Украйна и Европа? Дай Боже. Географски да, така е, тя е там. Тя даде ли ѝ обаче нещо? Нужна ли е тя на Европа освен като работна ръка? Ще ги вземат ли като директори или високопоставени ръководители в западни компании? Не. Друг е обаче въпросът, ако кажете - стига, връщаме се обратно. Това не е възможно. Това е изгубена игра за десетилетия напред."

Създаването на евроазийска киноакадемия и награда на страните от БРИКС в областта на киното може да даде сериозен импулс, за да проявим интерес към тези райони и техните кинематографии, смята руският режисьор.

„В Русия гледаме предимно руско и американско кино, като съотношението е 70 към 30. Нямам нищо против американското кино, но ние трябва да виждаме какво става със световното кино. Нищо не знаем за иранската кинематография или за узбекската. Не знаем нищо и за латиноамериканското кино или ЮАР. В Русия научаваме за латиноамериканските режисьори, когато те отидат в Холивуд и тогава произвеждат продукция, която е много различна от тази на Холивуд, върху която имаме поглед. Затова смятам, че трябва да гледаме по-широко в тази област.

Там, където има проблеми, там има и кино и хубави филми. А когато ги измислят изкуствено и мотивите се изсмукват от пръстите, тогава опираме до "Трансформърс"", казва още Михалков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Къде пише, че е руски? Кой каза, че така трябв

29.06.2016 11:24:07

Анонимен

Много е точен Михолков,просто хората от Крим искат да са в Русия,а не в Украйна!Крим си е руски и такъв тряба да си остане

29.06.2016 08:17:38

Анонимен

и Калининград -Кьонингсберг е вековна руска земя от 1946 г Преди това прочетете,че това е люлка на пруските крале не на руските !!!!!.Първо анексираш -заграбваш чужда територия .после прогонваш местното немско население ,заселваш го с другари болшевики и става руска земя както с Крим.Някакъв руски абориген ,или чукча ни учи що е история НО С ПОГЛЕДА НА БАНДИТА !!!

29.06.2016 01:59:11

Анонимен

така мислят комунистите фашисти ,ако ние не постигнем нашите цели -след нас потоп .всеки трябва да се прекланя на руските имперски интереси ! САМО ТЕ ЛИ ИМАТ ИНТЕРЕСИ !!! А ДРУГИТЕ РАЯ ЛИ ИМ СА !!!Престъпно болшевишко мислене !! Ако веднъж на някоя земя е стъпил милитариста руснак -за векове е руска територия !Шезофренично мислене НА РУСКИТЕ МИЛИТАРИСТИ И АГРЕСОРИ !!!

29.06.2016 01:19:09

Ще видим . . .

29.06.2016 00:39:01

Никогда!!!

28.06.2016 21:43:47

Скора ще го върнат насила, серейки и повръщайки кръв.

28.06.2016 21:16:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.