• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Политолози: Колкото по-импотентно е едно управление, толкова по-потентни са силовите институции

Политолози: Колкото по-импотентно е едно управление, толкова по-потентни са силовите институции

/КРОСС/ Ще има ли наказани за водната криза в Перник коментираха в сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България" политолозите Димитър Ганев и Страхил Делийски.

Във връзка със случващото се в съзнанието ми изплува песента „Таралежите се раждат без бодли". В нея се пее „всичко е точно на своето място. Рибите си летят". Такова е състоянието на политическия процес. Всичко е точно, защото има политологичен закон. Колкото по-импотентно е едно управление в решаването на публичните проблеми, толкова по-потентни са силовите институции. Това няма да помогне на Перник. Виждаме един премиер, който е безкомпромисен към чужди, и към свои. Той не е отговорен за нищо. От друга страна, имаме главен прокурор, който твърди, че е безпристрастен и принципен, каза Страхил Делийски.

Когато у нас има криза и напрежение, се реагира остро. Искат се оставки. При трагедията в Своге трима министри си заминаха за ден. Оставката на Нено Димов обаче не е толкова лесна. Първо,това не е решение само на премиера. Второ, г-жа Нинова с вота на недоверие бетонира ресорните министри. Трето, дори да имаше подадена оставка, водната криза в Перник нямаше да се реши. Безводие в града ще има поне до март, каза Димитър Ганев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами не е съвсем вярно. Проблемът ще се реши тогава когато се реши. Сега се разглежда въпросът за причините и евентуално вината. Ако се констатират нарушения на закона и недобросъвестност-да режат глави по цялата верига. Наистина Борисов е виновен за всичко: ресорните министри провеждат политиката на Премиера. Или тя е грешна или не е упражнил контрол и съответно също е допуснал престъпна небрежност и бездействие. В случая частният проблемна Перник е част от системния проблем/и в страната. Като отрежат главата на някой министър, останалите поне известно време ще дадат максимума от нищожните си възможности. Все някаква полза има. Но основният проблем си остава - ръчното управление на некомпетентния Борисов

10.01.2020 11:17:14

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.