• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната за днес, 3 март

Предстоящи събития в страната за днес, 3 март

***
София /КРОСС/ По повод Националния празник на България в цялата страна ще се проведат празнични чествания с издигания на националното знаме и тържествени зари.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще оглави панихидата и Благодарствения молебен по повод Националния празник след светата Литургия в Патриаршеския катедрален ставропигиален храм-паметник „Св. Александър Невски".

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа ще започне церемонията по издигане на Националното знаме на Република България пред паметника на Незнайния воин в столицата.

***
София /КРОСС/ От 10.00 ч. пред паметника на Опълченеца в столицата представители на „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" ще поднесат венци и цветя, за да почетат 137-та годишнина от освобождението на България от османско иго.

***
София /КРОСС/ От 12.00 ч. ще се извърши тържествена смяна на караула пред сградата на
Президентството.

***
София /КРОСС/ От 18.30 ч. пред Народното събрание ще започне тържествената проверка (заря) в чест на 137-та годишнина от Освобождението на България.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа Националният военноисторически музей обявява Ден на отворените врати по повод Националния празник на България.

***
София /КРОСС/ От 11.45 часа, пред Паметника на българския опълченец Столична община, Сдружение на приятелите на Русия "Александър Невски" и Фондация "Героите на България" организират тържествено честване на Националния празник на Република България.

***
Казанлък /КРОСС/ От 9.00 часа на пл. „Севтополис". Тук ще бъде отслужен тържествен водосвет за благоденствието на българския народ и ще се състои ритуал по издигане на националното знаме.

***
Шипка /КРОСС/ От 11.30 часа започват честванията на връх Шипка по повод Националния празник на България. На площада под върха ще се състои тържественото отбелязване на 137-та годишнина от Освобождението на България от османско робство с произнасяне на слова и концертна програма, след което на Паметника на Свободата ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите за освобождението на България.

***
Варна /КРОСС/ От 13.00 часа мотоклубове на град Варна и региона организират мотошествие под надслов: „В името на България !". Събирането на участниците ще става на паркинга пред Катедрален Храм-Паметник "Свето Успение Богородично ". Тръгването на колоната е предвидено за 13.30 ч.

***
Варна /КРОСС/ От 15.00 часа във Фестивален и конгресен център Варна, ще се проведе награждаването на лауреатите от Четвъртия национален ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети", който е посветен на Националния празник на България - Трети март.

***
Велики Преслав /КРОСС/ От 10.00 часа ще започне възстановка по повод Национални празник на България ще се състои в центъра на града - на площада пред читалището.

***
Гълъбово /КРОСС/ От 11.00 часа в центъра на гр. Гълъбово ще бъде отбелязан Националния празник с ритуал по издигане на знамето на Република България и поднасяне на венци и цветя на паметниците.

***
Благоевград /КРОСС/ От 9.00 часа Регионалният исторически музей - Благоевград организира Ден на отворените врати.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 10.30 часа, на пл. "Велбъжд", областният координатор на МГЕРБ Мая Станойкова и младежи от структурата ще подарят на съгражданите си български трибагреници. По-късно в 11.00 часа общинското ръководство на ГЕРБ в Кюстендил ще поднесе венец пред паметника "Арката" на пл. "Велбъжд".

***
Дупница /КРОСС/ От 11.00 часа младежи от структурата на ГЕРБ в община Дупница ще поднесат цветя пред паметната плоча на опълченците в града.

***
Бобов дол /КРОСС/ От 16.00 часа лидерът на ГЕРБ - Бобов дол Росица Борисова, заедно с членовете на общинското ръководство, ще положи цветя в памет на загиналите за освобождението на България.

***
Казанлък /КРОСС/ От 9.00 часа Исторически музей „Искра" и Художествена галерия - Казанлък обявиха безплатен вход за посетителите на музея.

***
Добрич /КРОСС/ От 9.30 часа ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за Освобождението на България и празничен водосвет в храма „Св. Георги". От 10.30 ч. започва тържествен ритуал за поднасяне на венци и цветя и отдаване на военни почести на загиналите за Освобождението на България пред паметник на Хан Аспарух и Костницата на загиналите руски воини. Програмата продължава с празничен концерт на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа" с гл. художествен ръководител Стоян Господинов. От 15.00 ч. ще бъдат поднесени цветя на паметниците на: Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа, Захари Стоянов, Хайдут Пею Буюклията, ген.-лейт. Цимерман, Добротица, Алея на опълченците във Военно гробище музей, Фьодор М. Достоевски.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 10.00 часа на площада пред Община Стара Загора ще бъде издигнат националния флаг. След церемонията ще се проведе шествие под надслов „За свободата... Да развеем българското знаме!", което ще достигне до мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.