• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за утре, 30 май

Предстоящи събития в страната за утре, 30 май

***
с. Пожарево /КРОСС/ Вицепрезидентът Маргарита Попова ще присъства на възстановка на слизането на Таньо войвода и неговите четници на брега на Дунав. Вицепрезидентът ще поднесе цветя пред паметните плочи на Таньо войвода и Панайот Хитов.

***
София /КРОСС/ От 9.30 часа ще се състои форум на групата страни в Международния валутен фонд (МВФ) и в организациите от групата на Световната банка, в която страната е включена. Форумът ще се състои в „София Хотел Балкан", зала „Средец" .

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Голяма конферентна зала на УНСС ще се състои Форум „Младите и лявото в Европа", организиран от АБВ-Младежи. Сред лекторите на събитието ще бъдат представители на младежки организации, политолози, академици, а също така и президентът Георги Първанов (2002-2012) и социалният министър и вицепремиер Ивайло Калфин.

***
София /КРОСС/ От 10.30 часа в Борисовата градина (уширението между езерото „Ариана" и алея със „Слончето") ще бъде даден официален старт на „SOS Велосипеден Тур Европа 2015". Събитието се осъществява от SOS Детски селища, под патронажа на Министерството на младежта и спорта в лицето на заместник-министъра Калин Каменов и благодарение на генералния спонсор Аурубис България.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа Фестивалът на изкуствата ще зарадва малки и големи с ново издание, посветено на любимия детски празник пред столичния хотел „Радисън".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа ще се проведе велопоход, който ще тръгне по бул. „Ал. Дондуков" № 82.

***
Горна Оряховица /КРОСС/ Министър Десислава Танева ще участва в Празника на горнооряховския суджук в Историческия музей в град Горна Оряховица от 10.30 часа и официалната церемония в Парк „Градска градина" от 12.30 часа.

***
Видин /КРОСС/ От 19.00 часа на площад „Бдинци" ще бъде даден официалният старт на ралиспринт „Вида 2015".

***
Белене /КРОСС/ От 12.00 часа председателят на парламента Цецка Цачева ще участва в Националното поклонение в памет на жертвите на тотолитаризма под надслов „Мост между поколенията"

***
Плевен /КРОСС/ От 8.00 часа започва регистрацията за участието в екстремното спускане с колела. Улиците на града ще приемат десетки любители на плнинското колоездене и ще станат арена на последния трети кръг от Българските градски серии за 2015-та.

***
Бургас /КРОСС/ Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива (БСНГИ) организира конференция на тема е-демокрация в България . Конференцията ще се проведе в аулата на Бургаски свободен университет. В нея ще участват граждански експерти, активисти, политици, уеб-разработчици, блогъри и журналисти от България, Исландия, Естония, Франция и Белгия.

***
Бургас /КРОСС/ От 17.30ч. в КЦ „Казиното" ще се проведе Първи Международен фестивал на изпълнители на руска музика. Той се организира от Международна Висша школа за музикални изкуства Бургас и Народно читалище „Фар-1946".

***
Несебър /КРОСС/ От 11.00 ч. ще се проведе състезанието „Искам да живея на плажа"- пясъчно предизвикателство за млади архитекти.

***
Враца /КРОСС/ От 10:00 ч. ще се проведе велопоход „По пътя на Ботевата чета" по повод 139-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета. Мястото, откъдето започва походът е от Козлодуй до Околчица.
От 10.00 часа ще се състои посрещане на участниците в НТП "Козлодуй - Околчица" на територията на Врачанска община и поклонение пред паметника на поп Сава Катрафилов край с. Баница.
От 11.00 часа ще се проведе литературно четене на жени-поетеси пред РИМ - Враца.
От 11.30 часа ще се проведе концерт на гостуващ духов оркестър пред Народно читалище „Развитие 1869".
От 13.00 часа ще се проведе патронен празник на СОУ „Христо Ботев" и откриване „Алея на признателността".
От 17.00 часа ще се проведе среща на кмета на Община Враца инж. Николай Иванов с ръководителите на 69-тия НТП „Козлодуй-Околчица" НЧ „Светлина" с. Баница".

***
Стара Загора /КРОСС/ От 12 часа. в оперния театър в Стара Загора ще се проведе пресконференция по повод откриването на кинофестивала "Златната липа"`2015.

***
Елин Пелин/КРОСС/ От 17.30 часа в НЧ „Иван Вазов", село Нови хан, Община Елин Пелин ще се проведе кулинарна изложба-базар под надслов „Да помогнем на Ники".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.