• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за утре, 4 август

Предстоящи събития в страната за утре, 4 август

***
София /КРОСС/ От 11.30 часа в МОСВ, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще даде пресконференция по повод първата обявена процедура по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020" за финансиране на мерки за проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и/или биоразградими битови отпадъци.

***
Видин/ с. Жеглица /КРОСС/ От 16.00 часа в землището на с. Жеглица министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие официалната церемония за откриването на Регионалното депо за битови отпадъци, реализирано по проект „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Видин" .

***
София /КРОСС/ В 10.00 часа в административната сграда на Район „Възраждане" на Столична община, кметът на района Савина Савова ще подпише меморандум за сътрудничество с Национална браншова организация „Индустриален клъстер електромобили" (ИКЕМ) за развитието на електрическата мобилност, изготвяне на модели за градски транспорт с електрически превозни средства, транспортни схеми с електрически автомобили, мрежа от зарядни станции за електромобили, екологично чист транспорт за сметоизвозване, обмен на информация и партньорство за развитие на електрическата мобилност в района.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в пресклуба БТА Българският център за нестопанско право ще представи Индекса за устойчивост на неправителствените организации 2014 за България.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа кандидатът за кмет на София на БСП проф. Михаил Мирчев и председателят на градския съвет на БСП в столицата Калоян Паргов ще подкрепят
инициативата на общинския съветник Румен Георгиев, който стартира подписка за премахване на забранителния режим за влизане в резиденция "Лозенец". Събирането на подписи ще се случи в "Приемна на открито" е на резиденция на ул. "Милин камък" №70.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в пресцентъра на зала „Арена Армеец" Supercross Sofia и КАТ София организират събитие по повод съвместната им кампания за безопасност на пътя „Сигурност в състезанието, безопасност на пътя".

***
София /КРОСС/ От 17.30 часа до 19.30 часа на пл. „Св. Неделя" Министерство на регионалното развитие и благоустройството организира информационен ден по проект „Енергийно обновяване на българските домове".

***
Асеновград /КРОСС/ От 11.00 часа ще се проведе брифинг в кабинета на кмета д-р Емил Караиванов.

***
Асеновград /КРОСС/ От 16.00 часа в двора на Дома за деца лишени от родителски грижи „Таню войвода"-Асеновград, където кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов официално ще открие паметната плоча на „Войводата", който е прекарал по-голямата част от живота си Асеновград.

***
Асеновград /КРОСС/ От 20.00 часа на пл. "Академик Н. Хайтов" ще се проведе дефиле и концерт на колективите от Турция и Испания, които са част от Международния фолклорен фестивал в Пловдив за 2015 .

***
Банско /КРОСС/ В Банско ще се проведе информационна кампания за определяне на личния риск от остеопороза с измерване на костната плътност. Консултациите ще се правят в пенсионерския клуб в града между 14.00 и 16.00 часа. Цената на изследването ще бъде 10.00 лева. За предварително записване може да позвъните на тел.0884 71 44 39, а допълнителна информация може да потърсите от Асоциация „Жени без остеопороза" - тел.02 963 47 15.

***
Бургас /КРОСС/ Саксофонистите Мат Маранти от САЩ, Катарина Томсен и Андре Симиоти от Германия, както и американският китарист Алекс Гуудман са част от музикантите, които ще забъркат летен джаз-коктейл на откритата сцена във Флората. Това ще се случи в последната вечер на фестивала "Джаз в Бургас" - 04-ти август от 19.00 часа.

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 до 18.00 часа жителите и гостите на Варна могат да посетят кораб-музей „Дръзки" - единственият в света запазен военен кораб от този клас, свидетел за първата голяма победа на Българските военноморски сили.

***
Варна /КРОСС/ От 17.00 часа във варненската Регионална библиотека „Пенчо Славейков" ще бъде представена книгата „Мистерията на българските стенописи. Да докоснеш Бога" на Веселина Вачкова и Марияна Шабаркова-Петрова.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 08.30 часа в парк Марно поле ще се проведе кампания на БНТ 2 „Парламентът на Европа".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА на пресконференция ще бъде представено предстоящото от 14 до 23 август шесто издание на Арт резиденция „Старото училище" в с. Горна Липница на тема „Ритуално изкуство - време и пространство".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 12.30 часа в зала 314 на Областна администрация ще се проведе пресконференция на тема „Повишаване на контрола при добива и извозването на дървесина на територията на област Велико Търново".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 21.00 часа в Летния театър във Велико Търново ще се проведе инициативата Лятно кино с филма на режисьорите Кристина Грозева и Петър Вълчанов „Урок".

***
Видин /КРОСС/ От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА лидерът на ПП Движение „България на гражданите" (ДБГ) Меглена Кунева, Найден Зеленогорски, зам.-председател на партията и съпредседател на групата на Реформаторския блок (РБ) и Димитър Делчев, зам.-председател на ДБГ и секретар на парламентарната група на РБ ще дадат пресконференция.

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 часа, в Община Видин ще бъдат отворени постъпилите оферти по открита процедура с предмет: „Услуга за предоставяне на оборудване и техника за сметосъбиране и сметоизвозване" с Обособена позиция № 1 - Предоставяне на съдове за битови отпадъци за нуждите на Община Видин и с Обособена позиция № 2 - Предоставяне на техника за сметосъбиране и сметоизвозване за нуждите на Община Видин. След отварянетои ще се извърши класиране на участниците.

***
Добрич /КРОСС/ От 10.00 часа ще се проведе тържествено откриване на специализираното международно изложение „Селското стопанство и всичко за него".

***
Добрич /КРОСС/ От 19.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе концерт на Представителния духов оркестър на Военноморски сили, посветен на 136 години от създаването на Военноморските сили на Република България.

***
Пещера /КРОСС/ От 19.00 часа в храма „Света Богородица" ще гостува чудотворната икона на Света Богородица „Златната ябълка".

***
Пловдив /КРОСС/ От 17.30 до 19.30 часа на пл. „Централен" Министерство на регионалното развитие и благоустройството организира информационни дни по проект „Енергийно обновяване на българските домове".

***
Разград /КРОСС/ От 09.30 часа в зала 712 на Областна администрация Разград вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, заедно с Областния управител Петър Василев, ще проведат работна среща с представители от структурата на Министерството на труда и социалната политика от област Разград. Брифингът с журналисти ще бъде в 11.00 часа в зала 712 на Областна администрация.

***
с. Арбанаси /КРОСС/ От 10.30 часа в с. Арбанаси - Атракцион „Калоянова крепост", ще се проведе Брънч за майки и бебета. Организатори на проявата са РЗИ - В. Търново, Община В. Търново и Център за родители " Happy mums".

***
Сливен /КРОСС/ От 12.00 часа в Пресклуба на БТА в Сливен ще се проведе пресконференция на ВМРО с участието на Ангел Джамбазки.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 10.30 часа в зала 2 на Община Стара Загора, кметът Живко Тодоров ще подпише договорите за началото на реконструкцията на кръговото кръстовище на ул."Капитан Петко Войвода" и бул."Цар Симеон Велики", както и за реконструкция на горски път в с. Люляк.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 17.00 часа в залата на Общински съвет Стара Загора ще се проведе обществено обсъждане на предложения за изменение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие - Стара Загора.

***
Шумен /КРОСС/ От 10.30 часа в Община Шумен ще се проведе междинна пресконференция във връзка с проект „Интегриран воден цикъл на град Шумен-II етап", по ОП „Околна среда 2007 - 2013 г."

***
Ямбол /КРОСС/ Министърът на здравеопазването Петър Москов и заместник-министър Ваньо Шарков ще посетят МБАЛ „Св. Панталеймон" в Ямбол. Те ще се срещнат с директорите на РЗИ и ЦСМП, както и с представители на гранична полиция и дома за бежанци в Елхово. От 13.00ч. в МБАЛ „Св. Панталеймон" в Ямбол ще се проведе брифинг за журналисти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.