• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната за утре, 9 юли

Предстоящи събития в страната за утре, 9 юли

***
София /КРОСС/ Президентът на Черна гора Филип Вуянович пристига на официално посещение в България. Президентът Филип Вуянович ще бъде посрещнат от държавния глава Росен Плевнелиев на пл. „Свети Александър Невски" с официална церемония и ще положи венец пред Паметника на Незнайния воин. След това президентите ще се срещнат в Гербовата зала на „Дондуков" 2 и ще разговарят „на 4 очи", след което ще се проведат пленарните разговори на делегациите на двете страни. По-късно през деня ще дадат съвместна пресконференция. В рамките на визитата президентът на Черна гора Филип Вуянович ще разговаря с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и с министър-председателя Бойко Борисов.

***
София /КРОСС/ От 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

***
София /КРОСС/ От 9.00 часа в Зала „Пресцентър" на ВСС, Соня Найденова представляваща Висшия съдебен съвет и Временната комисия ще дадат брифинг относно промените в Конституцията и ЗСВ във връзка с дейността на ВСС по съдебната реформа.

***
София /КРОСС/ От 9.00 ч. в сградата на Френския институт в столицата, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан ще открият семинар „Устойчиво управление на общинските отпадъци: добри практики от България и Франция" организиран МОСВ и Посолството на Франция в България.

***
София /КРОСС/ От 9.30 ч. Висшият съдебен съвет (ВСС) ще проведе редовното си заседание.

***
София /КРОСС/ От 9.30 часа в Гранд хотел София ще бъде открита двудневна кръгла маса на тема „Изпълнение на препоръките на Комитета за предотвратяване на изтезанията и на пилотното решение „Нешков и други срещу България", постановено от Европейския съд по правата на човека". Форумът е организиран от Съвета на Европа и Комитета за предотвратяване на изтезанията (КПИ) в сътрудничество с Министерство на правосъдието.

***
София /КРОСС/ От 10.00 ч. Столичния общински съвет (СОС) ще проведе своето редовно заседание.

***
София /КРОСС/ Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще участва в годишната срещана търговско-икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) в „Шератон София Хотел Балкан", зала „Средец". От 11:30ч. министър Лукарски ще даде брифинг за медиите.

***
София /КРОСС/ От 12.30 пред Столична община активисти на ДЕОС ще доставят "проблемни пакети" с най-големите и видими проблеми на столицата. Това е част от кампанията "София за хората", с която партията търси първо проблемите и след това решенията за града в който живеем.

***
София /КРОСС/ От 18. 00 ч. БТПП награждава най-успешните служби за търговско-икономически въпроси. На тържествена церемония ще бъдат обявени и връчени годишните награди за най-успешна служба по търговско-икономически въпроси (СТИВ) .

***
Бургас /КРОСС/ От 10:00 часа в Областна администрация Бургас ще се проведе информационен семинар на тема "Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE)- отворен подход за взаимно обучение на професионалистите в сектора за образование и обучение на възрастни". В него участие ще вземат експерти от Министерство на образованието и науката, РИО-Бургас и Областна администрация.

***
Бургас /КРОСС/ От 10.30 часа в голямата зала на Археологическия музей в Бургас ще се проведе пресконференция за представяне на находки, открити в археологическия комплекс Акве Калиде.

***
Бургас /КРОСС/ От 11:00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод предстоящото международно състезание DH-BURGAS 2015 в неделя (12.07.),в местността Шилото край „Меден рудник".

***
Благоевград /КРОСС/ От 10:00 часа в Конферентната зала на Областна администрация Благоевград областният управител на област Благоевград - Бисер Михайлов спешно свиква заседание на Областната епизоотична комисия. Комисията се свиква поради опасност от възникване и разпространение на заразната болест по животните в област Благоевград.

***
Варна /КРОСС/ От 9.00 часа в хотел „Ривиера" в к.к. „Златни пясъци" ще се проведе пресконференция на Председателят на европейския полицейски синдикат Герит Ван де Камп, по актуални теми.

***
Варна /КРОСС/ От 11.00 часа в зала „Пленарна" на община Варна ще се проведе разяснителна кампания на Централна избирателна комисия (ЦИК) във връзка с местните избори.
Илиян Петракиев (РИМ - В. Търново), зам-ръководител Мая Иванова (ИМ - Г. Оряховица) и научен консултант проф. д-р Хитко Вачев (РИМ - В. Търново).

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11,30 ч. в зала 302 ще се състои брифинг, на който участниците в Учителска спартакиада ще представят на кмета на общината Даниел Панов и пред медиите своите постижения.

***
Враца /КРОСС/ От 10.00 ч. в новия парк в ж.к. „Дъбника" ще се състои един от етапите на първите в света детски номинации за опазване на природата и животните. Инициативата е на фондация „АФА - България", а събитието се реализира с подкрепата на Община Враца.

***
Видин /КРОСС/ От 11.30 ч., в залата на 6 ет. в общината кметът на Видин Герго Гергов ще приеме делегация от посолството на Китайската народна република у нас, водена от г-н Дзя Ли - заместник-ръководител на дипломатическата мисия. Визитата е по покана на видинския кмет.

***
Горна Оряховица /КРОСС/ От 10.00 ч. в зала 102 на Общината ще се проведе пресконференция по повод подновените археологически разкопки на крепостта Ряховец. На срещата ще присъства специализираният екип археолози, извършващ проучванията, с научен ръководител

***
Елин Пелин /КРОСС/ От 11.00 ч. на гара „Елин Пелин" ще се проведе Публично информационно събитие във връзка с изпълнение на проект „Модернизация на железопътна линия София-Пловдив: ж.п. участъци София-Елин Пелин и Елин Пелин-Септември".

***
Кюстендил /КРОСС/ От 09.00 часа в Първо основно училище ще се проведе тест за отпускане на общински стипендии.

***
Пловдив /КРОСС/ От 9.00 часа ще се проведе заседание на Общински съвет-Пловдив.

***
Пловдив /КРОСС/ От 9.00 часа, 10 зала, състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по дело срещу подсъдимите Йордан П. и Петър П. по обвинение по чл.115 от НК. На 07.04.2013 г. в гр.Пловдив в съучастие като извършители умишлено са умъртвили Камен Щ.

***
Пловдив /КРОСС/ От 10.00 до 11. 00 ч. ще се проведе едночасова предупредителна стачка във всички райони на дирекция „Социално подпомагане"- Пловдив.

***
Пловдив /КРОСС/ От 10.00 до 16.00 часа, в Хотел Империал & Спа, в зала „Бална", ул. Лев Толстой № 6 ще се проведе информационен ден по двете нови схеми „Активни" и „Ново работно място 2015" по ОП "Развитие на човешките ресурси " 2014-20120.

***
Сливен /КРОСС/ От 10:00 ч. в зала „Май" на Община Сливен Публичен форум, организиран от Обществен Дарителски Фонд - Сливен във връзка със стартирането на проект „Обществен дарителски фонд Сливен - доверен партньор на дарителски каузи и проекти" по Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

***
Сливен /КРОСС/ От 14.00 часа в пресклуба на БТА в Сливен ще се проведепресконференция на ПП "Движение 21" по повод откриване на офис на Движението в Сливен и общи теми за града.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.