• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за утре, 3 април

Предстоящи събития в страната за утре, 3 април

***
София /КРОСС/ От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народно събрание.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Гранитна зала на Министерски съвет вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева и министърът на правосъдието Христо Иванов ще представят Националната стратегия за превенция и противодействие на корупцията 2015-2020 г.

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа пред сградата на Съдебната палата жителите на Кюстендил и Карлово организират протест под надслов „Не на провокациите и посегателствата върху историята на България".

***
Кюстендил /КРОСС/ От 16.00 часа министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие изложба посветена на 125-години от началото на залесяването в Кюстендил. Събитието ще се състои в сградата на Възрожденското училище. Мероприятието е част от инициативите по отбелязване на 90-годишния юбилей по честванията на „Седмица на гората".

***
София /КРОСС/ От 11.00 часа в сградата на Столична община кметът на София Йорданка Фандъкова ще проведе среща с една от най-успешните българки на световната оперна сцена - Соня Йончева.

***
София /КРОСС/ От 10.30 ч. ще се състои конференция, организирана от евродепутата Момчил Неков под надслов: „Възможности и предизвикателства пред европейското земеделие в рамките на преговорите по ТПТИ". Събитието ще се проведе в "Дома на Европа" на ул. „Г.С. Раковски" № 124.

***
София /КРОСС/ От 11.00 ч. на площад „Народно събрание" ще започне събирането на родители на деца с увреждания, които ще проведат Националното протестно шествие срещу действащите политики за децата/лицата с увреждания и техните семейства.

***
София /КРОСС/ От 11.30 часа зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева и членовете на Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще представят на пресконференция приоритетите в работата на новото ръководство на КЗП. Пресконференцията ще се състои в сградата на КЗП пл."Славейков" 4А, ет. 3.

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в Софийския университет, заседателна зала 1, Факултетът по класически и нови филологии при СУ "Св. Климент Охридски" ще проведе юбилейна научна конференция под наслов "Филология - класическа и нова".

***
София /КРОСС/ От 10.00 часа в рамките на Пролетното почистване, организирано от Столична община служители на голяма верига бензиностанции ще садят брези в парк "Врана".

***
София /КРОСС/ От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА църковното настоятелство на храм ротонда „Св. вмчк Георги" и Фондация „15 века България" ще дадат пресконференция.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 9.00 ч. зам.-министър Георги Костов ще открие обелиск „135 години регионална горска служба - Велико Търново" в землището на с. Шереметя.

***
Благоевград /КРОСС/ От 8.30 часа ще се състои 43-та Национална конференция по въпросите на обучението по физика „Оптика и оптични технологии в образованието" в Университетски център "Бачиново".

***
Благоевград /КРОСС/ От 10.30 часа отново в детския отдел ще бъде поставено официалното начало на Седмица на детските приказки с отбелязването на 320 години от смъртта на един от най- добрите автори - Жан дьо Лафонтен.

***
Благоевград /КРОСС/ От 12.00 часа във фоайето на община Благоевград Сдружение „Българска агенция за регионално развитие" ще представи идеи „Как да активирате наследството да работи за нас".

***
Бургас /КРОСС/ От 09.30 часа, лазарки от община Средец ще обикалят с благопожелания къщите на РИМ-Бургас, Регионална библиотека „П. Яворов", Областна управа Бургас и частни обекти в града.

***
Бургас /КРОСС/ От 11.00 часа ще се проведе мълчалив протест на родители на деца с увреждания в Бургас на пл. „Тройката".

***
Бургас /КРОСС/ ОТ 12.00 часа пред сградата на Община Бургас, всеки ще може да чуе „магическите" думи на лазарките от НЧ Дебелт и групата „Ален мак" от гр. Средец.

***
Варна /КРОСС/ От 11.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие онкологичен и лъчетерапевтичен център „Св. Марина", част от УМБАЛ „Света Марина" - Варна.

***
Варна /КРОСС/ От 10.00 часа в зала 1-116 в Икономически университет - Варна ще се състои пресконференция по проект: "Укрепване на адаптацията на студентите в мултикултурна среда в контекста на международните образователни мобилности в Европа".

***
Варна /КРОСС/ От 11.00 часа, на входа на Морската градина във Варна, родители на деца и възрастни с увреждания ще протестират, солидарни с родителите от цялата страна, организирани в Национален протест „Искаме права, а не ограничения".

***
Варна /КРОСС/ От 18.00 часа в зала Аула на Икономическия университет ще се проведе концерт по повод началото на програмата „Докосни Китай, стани част от света"

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 ч. в Медийния център ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от работата на екипа от Фондация "Четири лапи".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 10.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов", Дискусионна зала 1, ще бъде обявен Националния студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика 2015.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 11.00 до 14.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе Работилнички за малки и големи - демонстрация на декоративните топки Темари Демонстрация на традиционни български техники за украсяване на великденски яйца.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 12.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов", Дискусионна зала 1, ще се проведе Кръгла маса на Нов български университет и „Царевград Търнов" на тема „Как да направим успешен вътрешния туризъм: културното наследство - подцененият български потенциал".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 13.00 часа в Хан „Хаджи Николи" ще се проведе работен обяд на тема „Легендите на Велико Търново".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 15.30 часа в на Културен център „Хлебна къща" на Самоводска чаршия ще се проведе „Хлебен пъзел".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 15.30 ч. заместник -министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков ще открие ремонтираното отделение по реанимация в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 16.30 часа в Регионален исторически музей директорът на РИМ - Велико Търново Иван Църов ще представи „Тайните на музея".

***
Велико Търново /КРОСС/ От 17.00 часа ще се проведе пешеходен преход: придвижване до Асеневата порта и представяне на маршрутите по повод 830 г. от въстанието на Асен и Петър.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 17.30 часа ще бъдат представени извършените дейности по отварянето на кулата над Асеневата порта за туристически посещения.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 18.00 до 19.30 часа в Народна Бибилиотека "П. Р. Славейков" ще се състои Официална церемония по награждаване на участниците в XI Международен Фестивал на Туристическия Филм „На източния бряг на Европа".

***
Велико Търново/с.Арбанаси /КРОСС/ От 9.00 часа в Арбанаси по повод Седмицата на гората министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще открие обелиск.

***
Видин /КРОСС/ От 11.00 часа в Медийния център ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от работата на екипа от Фондация "Четири лапи", който в продължение на три седмици извърши кастрация, обезпаразитяване и ваксинация срещу бяс на безстопанствени кучета на територията на Община Видин.

***
Габрово /КРОСС/ Представителството на Европейската комисия в България организира семинар в хотел "Балкан" от 10 до 13 часа.

***
Габрово /КРОСС/ От 13.00 часа заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров ще участва в семинара от информационната кампания на за директните плащания в град Габрово. Той ще се проведе в сградата на Художествената галерия „Христо Цокев".

***
Добрич /КРОСС/ От 14.00 часа в зала „Европа" в сградата на областна управа Добрич, министърът на туризма Николина Ангелкова ще даде брифинг за медиите.

***
Кюстендил /КРОСС/ От 16.00 часа във Възрожденското училище ще бъдат отбелязани 125 години от началото на залесяването в Кюстендилско. Ще присъства министърът на земеделието и храните Десислава Танева.

***
Пловдив /КРОСС/ От 3 април в Балабановата къща в Стария град ще бъде организирана изложба с великденска украса от България, Чехия и Словакия на тема: „Великденски мотиви".

***
Сливен /КРОСС/ От 10.30 часа Сливен ще се присъедини към националния протест на родители на деца с увреждания. Шествието ще премине по главната улица и ще стигне до Общината.

***
Сливен /КРОСС/ От 17.30 часа Младежки културно-просветен център „ИХТИС" организира беседа на тема "Русия, православната идея и Балканите - XV - XVI век" в зала "Май" на Община Сливен.

***
Созопол /КРОСС/ От 11.00 часа официално ще бъде открита нова улица в Созопол, която свързва новата част на града с центъра. Сборен пункт- пред сградата на община Созопол.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 12.00 часа сборен пункт - площадката на стадион „Берое", „Моята еОбщина" организира залесяване на 600 акациеви фиданки в района на местността „Дъбрава".

***
Търговище /КРОСС/ От 16.00 часа сдружение Клуб на нестопанските организации /Клуб на НСО/ Търговище ще проведе своето редовно отчетно изборно събрание.

***
Шумен /КРОСС/ От 10.00 часа в зала 363 ще се проведе заседание на Общинската епизоотична комисия във връзка с наличието на високопатогенна инфлуенца /птичи грип/ с първично огнище резервата "Сребърна", Силистренско.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.