• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната за 29 октомври

Предстоящи събития в страната за 29 октомври

София /КРОСС/ От 09:00 часа в Гранд Хотел София министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие семинар на тема: „Повишаване на информираността относно доброволните насоки за отговорно управление на собствеността на земя в областта на рибарството и горите в рамките на Националната продоволствена сигурност". От 09.50 ч. заместник-министрите на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова и Бюрхан Абазов ще дадат пресконференция.

***
София /КРОСС/ В 09:30 часа в Българската стопанска камара (ул. Алабин 16-20, зала 1), ще се проведе дискусия на тема „Дуалната система в обучението в подкрепа на младежката заетост - опитът на "Хенкел".

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание.

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа в зала Роял 1, ет.1, Шератон София Хотел Балкан ще се проведе Конференция "Представяне на резултатите от прегледа на съдебната реформа 2013 за България", организирана от Български институт за правни инициативи.

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа, в Големия салон на БАН (ул. „15 ноември" 1) ще се състои тържествено честване на 100 г. от рождението на изтъкнатия български учен, биолог-генетик акад. Радой Попиванов (1913-2010) и 140 г. от рождението на основоположника на българската офталмология акад. Константин Пашев (1873-1961) организирано от Българска академия на науките - отделение по медицински науки, Медицински университет - София и специализирана очна болница „Акад. Пашев".

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа в офиса на Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ) във ВМА-София (централен вход на бълницата, партер) ще се състои пресконференция с участници в Международната научно-практическа конференция на тема „Стареене и старост - социални и здравни проблеми", която ще се проведе от 14.00 до 18.30 часа в киносалона на ВМА.

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа в зала „Марица" на хотел „Родина", ще се проведе кръгла маса на тема: „Проблеми пред детското и училищно здравеопазване в България. Предизвикателства пред синдикатите".

***
София /КРОСС/ От 10:00 часа в сградата на МВР ще бъде дадено началото на проект „Обучение на служителите на МВР на всички нива на управление при кризи, бедствия и аварии".

***
София /КРОСС/ От 10:30 часа под председателството на вицепремиера Зинаида Златанова в сградата на Министерския съвет ще се проведе заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

***
София /КРОСС/ От 10:30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Предизвикателствата пред разкриването на досиетата в България". Събитието е организирано от Сдружение „Граждани за европейско развитие на България" и софийското бюро на Фондация „Конрад Аденауер".

***
София /КРОСС/ От 11:00 часа в Посолството на Руската Федерация ще се състои брифинг, посветен на дейността на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.

***
София /КРОСС/ От 11:00 часа в пресклуба на БТА Българското дружество по алергология, Асоциацията на Българите Боледуващи от Астма, алергии и ХОББ организират пресконференция.

***
София /КРОСС/ От 11:30 часа в сградата на бул. "Джеймс Баучер" 23 (до резиденция "Лозенец") ще се състои дискусията на института "Иван Хаджийски" за политическия октомври.

***
София /КРОСС/ От 12:00 часа на Терминал 1, Летище София и авиокомпания Wizz Air ще представят откриването на новата линия София-Дубай.

***
София /КРОСС/ От 12:00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Българският национален комитет на Международния съвет за паметниците на културата и забележителните места /БНК на ИКОМОС/ на тема: „Изграждане на капацитет за мониторинг и комуникация при опазване на културното наследство".

***
София /КРОСС/ От 12:30 часа екипи на БЧК ще предоставят топла супа на бежанците, настанени в центъра в квартал „Враждебна".

***
София /КРОСС/ В 12.30 часа, в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за изработване на технически проект за основен ремонт (рехабилитация) на обект: Път ІІІ-104 (о. п. Дупница - о. п. Благоевград) - Бобошево - Четирци от км 4+810 до км 25+530.

***
София /КРОСС/ От 13:00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на проф. Николай Овчаров - „Злато в последния ден на разкопките на крепостта Урвич".

***
София /КРОСС/ От 14.00 часа в библиотека "Филологии", бул.Цар Освободител No15, Софийския университет, Ректорат, ет.6, каб.1 ще се състои семинар "Непоказвани съкровища от фотоархивите" в рамките на проекта EuropeanaPhotography, организиран от фондация НАБИС.

***
София /КРОСС/ От 14.00 часа в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) ще бъдат отворени офертите за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство (инженеринг) на обект: „Аварийно-възстановителни дейности на републикански път III-9901 Царево - Ахтопол на стоманобетонов мост при км 8+724, стоманобетонов мост при км 9+975 и сводов водосток при км 10+285".

***
София /КРОСС/ От 18:00 часа на Бул. Цар Освободител" №2 ще бъде представена книгата "Пътуване до Ливингстън".

***
София /КРОСС/ От 18.30 часа в салона на „Народно читалище Славянска беседа 1880" - София, ул. „Георги С. Раковски" 127, Културно - просветно дружество за връзки с бесарабските и таврийските българи - "Родолюбец" организира празничен концерт, посветен на Деня на бесарабските българи.

***
Стара Загора /КРОСС/ От 11.00 часа в зала 3А на Тракийския университет ще гостува българският представител в Европейската сметна палата (ЕСП) Илиана Иванова по покана на Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора.

***
Благоевград /КРОСС/ От 10.00 часа в зала 101, Община Благоевград ще проведе публичен търг с тайно наддаване за павилиони на Коледно- новогодишния базар.

***
Благоевград /КРОСС/ От 10.30 часа на ул. „Начо Начев" 6 (партер) ще бъде открит информационен център на Фондация „ИСКАМ БЕБЕ" - клон Варна.

***
Благоевград /КРОСС/ Студенти ще представят операта „Царицата на чардаша" на благоевградска сцена.

***
Велико Търново /КРОСС/ От 12.00 часа в конферентна зала „Трапезица" на „Интерхотел" ще се проведе пресконференция по повод стартирането на строително-монтажните дейности по проект: Лот 51 "Рехабилитация и реконструкция на републикански път III-302 Драгомирово - Царевец от км 10+000 до км 27+460, област Велико Търново".

***
Добрич /КРОСС/ Министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова ще посети Добрич. В 10.30 ч. министър Клисарова ще има среща с областния управител на Добрич г-н Недко Марчев, в 11.00 ч. в "Огледална зала" в Драматичен театър "Йордан Йовков" тя ще разговаря с директори и учители.

***
Пловдив /КРОСС/ От 14:30 часа в хотел „Алианс", бул. „Васил Априлов" № 7 ще се състои специално събитие - Кръгла маса на тема „Индивидуален и колективен трудов договор".

***
Сливен /КРОСС/ От 14.00 часа, в Зала „Май" - партера на Община Сливен (бул. „Цар Освободител" № 1).Икономическият и социален съвет (ИСС) организира регионална кръгла маса на тема: „Проблеми на преждевременното напускане на образователната система".

***
Сливен /КРОСС/ От 14.00 часа ТП Държавно горско стопанство "Смолян" ще отбележи 100-годишния си юбилей.

***
Шумен /КРОСС/ От 10.00 часа, в зала 203 на община Шумен ще се проведе пресконференция в рамките на проект: 51011116-23-65 „Интегриран воден цикъл на град Шумен-ІІ етап", ОП Околна среда 2007 - 2013 г."

***
Ямбол /КРОСС/ Община Ямбол организира „Дни на отворените врати" по проект „Тонзос - магията на Тунджа" - маркетинг на туристическа дестинация „Тунджа - Ямбол - Стралджа - Болярово", финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013. От 11 часа и от 14 часа, в зала 107 на община Ямбол, ще бъде отчетен напредъкът по проекта, в който си партнират четири от общините в Ямболска област.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.