• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Дванайсетокласници ще се състезават във втори кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

Дванайсетокласници ще се състезават във втори кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

/КРОСС/ Дванайсетокласници от 13 професионални гимназии в Западна България ще се състезават във втори кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, който ще се проведе на 08 февруари 2019 г. Те ще решават два теста – първият е с множествени отговори и една електротехническа задача. Състезанието се организира за седма поредна година.

То е част от графика на националните състезания по професии през учебната 2018–2019 г. на Министерството на образованието и науката.

„Целта на тази инициатива е да покажем на младите и талантливи хора, че те са желани и ценени в България, че имат възможности за професионална реализация в родината си и се надяваме по този начин да ги задържим в България. Българската енергетика се нуждае от тях“, заяви Евгения Накова, директор „Човешки ресурси“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Финалният кръг на състезанието традиционно ще бъде в края на март. Тогава ще се състезават представителите на шест училища – победители във втори кръг.

Класираните на първите три места (по двама ученика от всяко училище), ще получат стипендия от ЧЕЗ в размер на 500 лв. (преди облагане с данъци) и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в четири висши учебни заведения - Технически университет в София, Колеж по енергетика и електроника, Минногеоложки университет „Св. Иван Рилски“ и Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“. Допълнителна информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.