• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

ДПС готви сборник с обвинения за ксенофобски чистки

ДПС готви сборник с обвинения за ксенофобски чистки

София /КРОСС/ Обвиненията в политически чистки ще бъдат събрани в сборник. Движението за права и свободи прави списък с всички уволнени от ГЕРБ хора, които, според тях, са отстранени на ксенофобски принцип. ДПС планира да изпрати документа в Брюксел.
В списъка на ДПС засега фигурират 286 имена. Близо 90 души били уволнени по времето на служебния премиер Георги Близнашки, а останалите- сега- от управляващата коалиция.
"Определено признакът е чисто ксенофобски. Това се вижда много ясно, тъй като абсолютно всички имат необходимия стаж, отговарят на всички характеристики, необходимото образование", коментира Станислав Анастасов от ДПС.
Че има необходимите качества твърди и Тома Терзиев - служител в Басейнова администрация в Плевен. Проблемите му започнали по времето на служебния кабинет. Привикали го на среща със заместник-министъра. След срещата го очаквали отвън и му казали, че дори да не подпише заповедта, има двама свидетели, които ще го направят. Терзиев е убеден, че жертва на политическа чистка и допълва, че това му се случва за втори път. През 2010 година е уволнен от Напоителни системи. Обърнал се към съда и го възстановили на работа.
Според ДПС двигател на уволненията сега са партньорите на ГЕРБ.
"Те по принцип страдат от някаква параноя. Те почти всички са бивши ченгета и не се наемам да обяснявам техните фобии", отвърна Валери Симеонов от Патриотичния фронт.
От ДПС твърдят и че част от уволнените дори нямат общо с тях. Просто турските им имена им изграли лоша шега.
Всяка сряда от ДПС ще изчитат имената на уволнените от трибуната на Народното събрание. Ще ги качват в интернет, а скоро ще са готови и със сборник, който да предоставят на Европейската комисия, съобщи Нова телевизия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.