• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Родната къща на Хитлер става дом за бежанци

Родната къща на Хитлер става дом за бежанци

/КРОСС/ Къщата, в която е роден Адолф Хитлер трябва да се превърне в езиково училище за имигранти - се казва в нова програма на австрийското правителство. Отвън бившата гостилница на ул. Залцбургер Форщат 15 прилича на историческа сграда - паметник на културата.

Съдбата на къщата, в която той се е появил на бял свят предизвика остри политически дебати и се наложи тя да бъде решена чак от австрийското вътрешно министерство. Близо година дискусиите за съдбата на къщата бяха замразени по молба на собственика - възрастна жена, която не би искала името й да остане анонимно. Според информация на месната преса, тя е отхвърлила предложението къщата да бъде превърната в мемориален дом на борбата с нацизма, тя дори отклонила предложение на общината да постави на фасадата на къщата мемориална табела за историческото значение на сградата. Сега единствено малък мемориален камък пред къщата привлича вниманието и указва какво е значението на тази стара постройка.

Допреди две години къщата е била превърната в Дневен център за хора с умствена изостаналост, а властите са загрижени единствено да не допуснат това място да бъде превърнато в неонацистко свещено място и да привлича последователи на Хитлер.

Най-новото предложение на вътрешното министерство на Австрия изглежда най-адекватно на историческата стойност на сградата: центъра за обучени на бежанци и имигранти, най-подходящият отговор на расистката политика на Хитлер. Идеята е тук да бъдат обучавани на немски език имигранти от цял свят, които имат намерение да останат за постоянно в страната, пише TemaDaily.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.