• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Путин даде указания за развитието на културата и опазване на наследството на Крим

Путин даде указания за развитието на културата и опазване на наследството на Крим

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин даде указания на правителството на Крим за развитие на изкуствата и културата в региона, предаде ИТАР-ТАСС.

До 20 декември 2014 г. правителството трябва да внесе законопроект, насочен за определяне на особеностите в правовото регулиране на отношенията в сферата на културата във връзка с приетата към състава на Руската Федерация Република Крим и Севастопол.

Също така, кабинетът ще разработи система за програмни мероприятия, насочени за развитие на културата и изкуствата в Република Крим и Севастопол, както и за запазване, изучаване и популяризиране на културното наследство на народите на Крим.

В плановете са включени поддръжката и запазването на музеите и библиотеките, както и укрепването на материално-техническата база на обектите на културата, развитието на кинобази, модернизирането на туристическите обекти и инфраструктура, поддръжката на книгоиздаването и книгоразпространяването.

В указанията на руския президент е предвидено запазването и поддръжката на обекта със статут на световно наследство "Херсонес Таврически" в съответствие с всички изисквания на ЮНЕСКО.

Освен това, под опеката на Русия ще бъдат предадени Националния музей на героическата отбрана и освобождаването на Севастопол и националния резерват «Херсонес Таврически», като те ще бъдат със статут на особено цени обекти на културното наследство на народите на Русия.

Руският президент се разпореди на 1 март 2015 година да бъде представен доклад за създаване на Източно-Кримски културно-исторически резерват. Предвижда се и развитието на кинопроизводството на базата на киностудията Ялта.

По-рано на пресконференцията в Симферопол известният режисьор и председател на Съюза на кинематографите на Русия Никита Михалков заяви, че първата киностудия на Русия, която се намира в Ялта - Ялтинската киностудия, трябва да стане Меката на руския кинематограф и център на новото кино, както е било от началото на 1970-те години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.