• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Алберт Попов дебютира в старт от Световната купа в България

Алберт Попов дебютира в старт от Световната купа в България

/КРОСС/ Най-добрият български скиор Алберт Попов ще запише днес първи старт за Световната купа на родна земя. 21-годишният състезател ще участва в седмия от деветте гигантски слаломи за сезона, който ще се състои на пистата "Алберто Томба" в Банско.

Първият манш стартира в 10.30 часа, а вторият - в 13.30 часа. В България състезанието ще бъде предавано по "Нова спорт" и "Диема спорт 2".

"Целта ми е да бъда в топ 30 в първия манш, за да може да се класирам за втория и там вече да атакуваме по-предни места", каза Попов, който прави най-силния сезон в своята кариера.

В началото на годината българският скиор записа две впечатляващи класирания в слалома - шесто място в Шладминг и девето място в Кицбюел. Той е първият българин с точки за Световната купа от времето на Петър Попангелов.

Попов все още няма завършен слалом в Световната купа, но се надява да успее да се представи силно на родна земя. "Алберто Томба" е писта, на която от малък карам, тренирам. Знам я от горе до долу. Надявам се това да ми помогна и вече времето също да е на наша страна."

Той ще разчита и на подкрепата на публиката. "В България сме, а у дома и стените помагат. Мисля, че ще има доста хора. Надявам се да ги зарадвам. Пожелавам си отново да кажа, че българите можем. И сигурно ще го кажа."

"Всички най-добри скиори са тук. Всеки иска да даде най-доброто от себе си, но аз обичам трудностите. Пожелавам си успех", каза още бронзовият медалист от световното първенство за младежи през 2018 г.

В днешното състезание ще участва още един българин - Йоан Тодоров. Това е вторият от трите предвидени старта в Банско. В събота трябваше да се състои шестият супергигантски слалом. Той обаче беше отменен заради натрупалия сняг.

В петък се проведе последната за сезона алпийска комбинация. Тя беше спечелена от французина Алексис Пинтюро, който грабна и малкия кристален глобус в дисциплината.

Банско е домакин на стартове от Световната купа по ски алпийски дисциплини за шести път. Министерството на младежта и спорта отпусна 1 милиона лева за организирането на събитието тази година.

Спортният министър Красен Кралев пък беше награден от президента на Българската федерация по ски Цеко Минев за приноса му в развитието на ски спорта в България. Поводът беше десетата годишнина от първата Световна купа в Банск

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.