• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Вълнения и емоционална победа на финала на „Малки Великани”

Вълнения и емоционална победа на финала на „Малки Великани”

/КРОСС/ Отборът на ОУ „Кулата” от гр. Казанлък вдигна Купата на Булстрад 2019 и си тръгна с голямата награда – спортен лагер.

На 30 ноември в град Разлог се проведе дългоочакваният финал от националната ученическа верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад 2019. В заключителния мач, отборът-победител от зона Стара Загора и домакините от Разлог показаха динамична игра, като шампиони тази година станаха ОУ „Кулата” от гр. Казанлък.

В тазгодишното издание на „Малки великани” в надпреварата се включиха 140 отбора от цялата страна - два пъти повече от миналата година. Малките волейболисти премериха сили на квалификациите в зони София, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора и Пловдив. До финала в Разлог стигнаха победителите от всяка зона.

Отборът на ОУ „Кулата” от гр. Казанлък (зона Стара Загора) триумфира след категорична игра. Младият волейболен талант - шестокласникът Крисиян Илиев, вдигна купата за втора поредна година, след като през 2018 беше част от отбора на победилите 2-ро ОУ „Христо Смирненски”, град Берковица.

На престижното второ и трето място се класираха отборът на домакините от ОУ „Никола Парапунов” и отборът на 96 СУ „Лев Н. Толстой” от София.

Както финалът, така и събитията в цялата страна, преминаха под знака на истинска всеотдайност и спортсменски дух – от учениците, техните учители и публиката.

Специална изненада за гости и участници на финала бяха изпълненията на ансамбъла по народни танци “Разложанче“ към местното читалище "15 септември 1903-1909 г." и феновете на волейболен клуб „Пирин”, които поощриха играещите с импровизирано шоу с тъпани.

Националната верига по мини волейбол „Малки великани” за Купата на Булстрад се осъществява с подкрепата и съдействието на местните общини и Българска федерация по Волейбол.

Цялото класиране, снимки от събитието и допълнителна информация, можете да намерите на www.malkivelikani.bg и фен страницата Малки великани във Facebook. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.