• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Посланникът на Кувейт посети Плевен по покана на Румен Петков

Посланникът на Кувейт посети Плевен по покана на Румен Петков

/КРОСС/ По покана на председателя на ПП АБВ Румен Петков, посланикът на държавата Кувейт в Република България Н. Пр. Д-р Якуб Юсеф Ал-Атиики беше на посещение в Плевен, където се срещна с кмета на общината Георг Спартански, с ректора и почетния ректор на Медицинския университет в Плевен - проф. Славчо Томов и проф. Григор Горчев.
В Медицинския университет в Плевен беше направена презентация на модерни техники за лазерни операции, както и на серията от възможности, които дават съвременните технологии за комуникация между медицински екипи в реално време. Посланик д-р Якуб Юсеф Ал-Атиики даде висока оценка на Медицинския университет и пое ангажимент да съдейства за привличане на студенти от Кувейт, както и за обмяна между академичните среди на плевенския Медицински университет с медицински университет в арабската държава. Посланик д-р Якуб Юсеф Ал-Атиики отправи покана на с ректора на Медицинския университет проф. Славчо Томов за посещение в Кувейт.
Посланик д-р Якуб Юсеф Ал-Атиики пое ангажимент да съдейства за побратимяване между Плевен и град в Кувейт, което да даде нов тласък на взаимоотношенията изобщо между България и арабската държава - и в икономически, културен и политически план и най-вече, възобновяване на високото търговско салдо отпреди 1989 година. Н. Пр. Ал-Атиики отбеляза, че само в рамките на неговия мандат близо 1200 жители на Кувейт са направили инвестиции по Черноморието, той заяви готовност да съдейства за това и в град Плевен - в сферата на медицината, земеделието, животновъдството. По негово настояване в летния сезон се осъществяват и редовни полети между Кувейт и българското Черноморие.
Н. Пр. Ал-Атиики подчерта задоволството си от това, че ПП АБВ допринася в огромна степен за възобновяване на отношенията между България и арабските страни и в частност, Кувейт.
Срещите в Плевен бяха осъществени със съдействието на Анастас Терзобалиев, съветник на партията по арабските въпроси.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.