• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Китай третира исляма като "душевна болест"

Китай третира исляма като "душевна болест"
1 милион мюсюлмани са затворени в лагери

/КРОСС/ По данни на САЩ и ООН към днешна дата Китай е интернирал 1 милион мюсюлмани в "обучителни лагери", пише The Аtlantic.

Задържаните са били карани да ядат свинско и да пият алкохол. В случай на отказ следвали мъчения, а освен това се учели наизуст комунистически песни, възхваляващи ръководството на страната, разкрива предишно разследване на в. "Индипендънт".

Преследванията са насочени предимно към етноса на уйгурите, живеещ в западната провинция Синдзян. Недоволството спрямо китайската власт там е силно, като често се случват нападения с ножове спрямо представителите на държавната администрация и силовите органи.
Част от по-младите уйгури дори се се радикализирали и били на страната на Ислямска държава в Сирия.

Вестник The Wall Street Journal нарича затварянето на 1 милион мюсюлмани в лагери "най-голямото масово затваряне на малцинствена група в съвременната история".Китайската комунистическа партия обаче е нарекла религиозните вярвания на мюсюлманите "патология" и "болест".

"Винаги има риск болестта да се прояви във всеки един момент, нанасяйки сериозна вреда на обществото. Именно затова трябва да третираме този вирус в обучителна болница - за да изчистим вируса от умовете на заразените и да възстановим нормалното им мислене. Отказът от третирането на заразата на религиозен екстремизъм и терористичната идеология е като отказът от третирането на опасна инфекция или като приемането на токсични наркотици", заявява Китайската комунистическа партия относно затварянията.

По думите на функционерите след завръщането си от "болница", мюсюлманите трябвало да продължат "оздравителния си процес" с четене на подходящата литература, която да им "изгради имунна система".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това е болест, лекува се с пържоли. Подобна болест е и педерастията.

02.09.2018 00:06:20

Рабинович

Мисля,че са напълно прави ! Този почин трябва да се възприеме и от ЕС-то.

30.08.2018 18:49:06

Анонимен

Както винаги азиатците вършат правилните неща

30.08.2018 15:12:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.