• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Лавров опроверга заявленията на Киев, че всички КПП ще бъдат върнати на Украйна

Лавров опроверга заявленията на Киев, че всички КПП ще бъдат върнати на Украйна

/КРОСС/ Външният министър на Русия Сергей Лавров опроверга заявлението на Киев, че в най-близко бъдеще всички контролно-пропусквателни пунктове на границата с Русия и Новорусия ще бъдат върнати на украински граничари и митничари, предаде «Интерфакс».

«Прочетох изявленията на Киев след срещите в Милано, че има договорености и за установяване на контрол на цялата руско-украинска граница. Дори бе заявено по-конкретно, че в близките няколко дни всички КПП ще бъдат върнати на украинските граничари и митничари. Това не е истина», поясни руският дипломат №1.

По думите на Лавров, в момента е необходимо да се закрепи режима за прекратяване на огъня и да се водят разговори за КПП с опълченците, които ги контролират. Също така, руският министър съобщи, че офицерите на руския Генщаб оказват помощ в създаването на буферни зони между враждуващите страни в Украйна.

За да се следи спазването на договорените споразумения в Минск, Русия изрази готовност да предостави безпилотни самолети, напомни Сергей Лавров.

«Разбира се, това е необходимо да се направи, чрез консултиране и съгласуване с представителите на Луганск и Донецк. Защото става дума за контрол над това, как се спазва примирието и как се спазват буферните зони между киевските сили и опълчението. Именно тази зона трябва да бъде контролирана от безпилотници, като функциите им трябва да бъдат съгласувани с воюващите страни», поясни Лавров.

«А ние, заедно с другите страни, които също са предложили своите безпилотници, ще бъдем готови да съгласуваме техническите детайли», каза в заключение руският външен министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

този народ да ни ти къще

21.10.2014 18:37:31

Анонимен

Украйна трябва на всяка цена да възстанови контрол над територията си, която е станала арена на бандитски попълзновения ръководени от Москва ! Международната общност трябва да бъде ежедневно сезирана за подмолната дейност на РУСКИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ и да оказва всестранна помощ на обругания от Кремъл мирен и трудолюбив украински народ !

20.10.2014 15:48:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.