• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Лавров: Русия няма да се нагажда спрямо изискванията на САЩ

Лавров: Русия няма да се нагажда спрямо изискванията на САЩ

/КРОСС/ Русия няма да се нагажда в действията си спрямо изискванията на САЩ по въпроса за Украйна, заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде телевизионния канал Bloomberg.

Според министъра, американската страна неведнъж е предлагала да предостави критерии, спазването на които евентуално би могло да премахне санкциите в бъдеще. „Ние няма да правим това", категоричен е Лавров.

„Нямаме никакво намерение да променяме позицията си, защото смятаме, че тя е справедлива. Ние мислим преди всичко за украинския народ и ще правим всичко каквото е по силите ни, за да се спазват и изпълняват договореностите от Минск, с цел да се постигне урегулиране на ситуацията", добави той.

„Но ще правим всичко това само заради нашата близост с украинския народ, защото те са наши братя и сестри, а не за да зарадваме някого отвъд океана", подчерта Сергей Лавров.

„Основният проблем е в това, че ние сме заинтересовани в нормализирането на тези отношения (със САЩ), но не ние сме ги разрушавали. И сега е необходимо това, което американците ще нарекат „презареждане", а може би ще бъде измислено и нещо друго, например „презареждане №2" или „презареждане2.0".

Председателят на Европейски съвет Херман ван Ромпей също заяви по-рано, че ЕС още през септември ще преразгледа своите санкции спрямо Русия, ако мирният план в Украйна започне да се изпълнява. В конфронтацията си с Русия, ЕС има заложени на карта много повече икономически интереси, за разлика от САЩ. Европейските страни с приближаването на зимата все повече зависят от руския газ.

Също така, Лавров обвини Европейския Съюз в опити за „едностранно постигане на икономически предимства" за сметка на подписването на споразумението за асоцииране с Украйна. Лавров намекна, че именно заради това споразумение са били „организирани" протестите, довели до военния преврат и свалянето от президентския пост на Виктор Янукович, както и отказа от Митническия съюз с Русия.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Колос на глинени крака е "Империята на злото" ! Логично и в реда на нещата ще бъде тоталната изолация и разпада на тази нелогично владяна огромна територия от непрекъснато нападащите околните кръвожадни сибирски глутници !!!

30.09.2014 20:04:36

Анонимен

Глупак! /за първия коментатор/

29.09.2014 21:39:15

Красимир

Аман от "специалисти" по Русия. Това се отнася за първия коментар. Те всички завършили соросоидните университети в БГ се считат за "първоразрядни". дайновци, левчевци и вся остальная сволач която цял ден лае срещу Русия. Ама дума не казва по отношение на неофашистите в Украйна. Абе какво съм да му обяснявам на един тъпанар, кой кой е.

29.09.2014 21:03:11

Анонимен

До"Русия зя пореден път" : То бива заучени плювки, бива, но и човешката глупост и злоба би трябвало да има някакви граници! И като Русия е такова "второрязрядно икономическо джудже" какво те вълнува толкова тебе, първоразрядния, та с повод и без повод си дежурен под всяка новина?!

29.09.2014 20:19:53

Анонимен

Русия за пореден път напомни за хищническата си същност и нрав ! Държава съществуваща само, за да граби, окупира и изнудва участващите в световния икономически процес стига единствено до продажбата на природни суровини, добивани от окупирани по-рано територии , не може да задържи уважението на останалите върху себе си ! Нещо повече - САЩ и Европа в заблудата си допуснаха "Империята на злото" много близо до себе си , като Я ЛЕГИТИМИРАХА като световна сила, макар че тя все пак си остава ВТОРО РАЗРЯДНО ИКОНОМИЧЕСКО ДЖУДЖЕ !

29.09.2014 19:47:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.