• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

LeEco LeSee Pro – китайска “тесла” за доста по-малко пари

LeEco LeSee Pro – китайска “тесла” за доста по-малко пари

/КРОСС/ В Лос-Анжелес премина премиерата на новия сериен електромобил LeEco LeSee Pro, сочен от създателите си за конкурент на Tesla Model S. Китайската поредна "тесла" е дело на китайски консорциум, включващ компанията Faraday Future и големия Интернет-провайдър LeTV с капиталова реализация от над 16 милиарда долара, от които над един милиард са отделени за развитието и налагането на проекта LeSee Pro, информира auto-press.net.

За пръв път като муле концепт-карът LeEco LeSee Pro беше показан на автосалона в Пекин през април тази година. Серийната машина се различава от прототипа по светлините си. Става дума за голям лифтбек от пазарния Е-клас с панорамен покрив и динамичен силует. В салона има четири отделни руксозни кресла, всяко от които снебдено с дисплей и възможност за сърфиране в Интернет. Вместо огледала, колата е снабдена само с камери.

Характеристиките на машината не се обявяват, а само е известна максималната й скорост - 210 км/ч. LeSee Pro има автопилот, като в автономен режим воланът се скрива в приборното табло. В момента китайците казват, че колата преминава последни пътни изпитания.

LeEco LeSee Pro ще се прави в изцяло нов завод в китайския град Хучжоу. Цената на електромобила също не се съобщава, но се знае че в Поднебесната империя ще е чуствително по-евтин от Tesla. Американската машина се предлага в Китай за 730 000 юана ($112 000). Представителите LeEco обещаха, че през януари догодина ще представят на салона за нови технологии CES 2017 още и кросовър, за който не е трудно да се досетим, че ще се позиционира на пазара като конкурент на Tesla Model X.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.