• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Вестниците пишат...

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Повечето вестници коментират решението на министри, синидкати и предприемачи да се спре поскъпването на тока с въвеждането на нов данък. На първа страница, "Монитор" информира "Замразяват цената на тока до Нова година с екшън план за още 400 милиона лева в енергетиката". Интерпретацията на Дума е: "Борисов предизборно задържа цените на тока".
Всички днешни издания продължават с коментари и прогнози и за кризата в Гърция. Едно от заглавията е "Децата в Гърция си чупят касичките", а друго гласи : "Северна Гърция мина на левове, комшиите се запасяват с наши продукти".
"Цесиите в КТБ горят", пише Преса по друга обща за печата тема - решението на съда за деня, от който КТБ е във фалит. Обявяването в несъстоятелност е с дата 20 юни 2014 г., не от номеври същата година, според решение на Столичния апелативен съд. "Нямам притеснения, че мога да бъда шантажиран за нещо, свързано с КТБ", заявява в интервю за 24 часа управителят на БНБ Иван Искров в края на втория си мандат.
"Паника смени бирата с йод", пише Стандарт на първа страница по повод информацията за повишена радиация заради пожара край Чернобил. "Няма радиация, уверяват министри и професори, не пийте йод. И Новинар излиза с водещо заглавие "Няма завишени нива на радиация у нас". Заместник-министър заподозря умишлено всяване на паника.
"Водач на протеста приюти роми", съобщава Стандарт. Иван Байрактаров, председател на Инициативния комитет в Гърмен, стяга три стаи от къщата на баща си, за да осигури подслон на семейството, първо останало без покрив след събарянето на незаконни постройки в ромската махала "Кремиковци". И други жители на Гърмен са изявили готовност да подслонят останали без дом роми.
"България е направила едва 7 нови сметища за 8 години", алармира Сега. До август трябваше да има изградени 23 депа, припомня вестникът. Очаква се, до края на годината, да бъдат завършени още 13, е казала министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.
"Българското море най-евтино в Европа", пише Труд, като се позовава на анализ на Британската пощенска служба. Двама души могат да пият и да се нахранят с 83 лева на ден, докато миналото лято това е струвало 111 лева, отчитат британците.
"Евтин чадър за голите туристи" е водещото заглавие на Телеграф с допълнението, че ако си без бански на плажа, ще платиш 5 лева на Златните пясъци, ако си с бански - ще платиш 8 лева за чадър. Вестникът допълва, че политици и полицаи това лято се припичали както ги е майка раждала, за да платят по-ниската такса за сянка.
"На отиване сме патриоти, на връщане - разколебани" е озаглавен пътеписът във вестник Труд за град Аспровалта, Северна Гърция. Много българи ходят там на море. Авторката Милена Бойчева заключава "Истинският патриот не трябва да напуска България. От една страна - за да не се връща разочарован, от друга - в чужбина да не се излага."
"Домът на народния поет отново грейна", пише Монитор по повод открития вчера ремонтиран музей на Иван Вазов в столицата. Парк "Хиподрума" в София до неделя става открита арена на изкуствата", съобщава Дума.
Вестник Сега публикува, на първа страница, снимка от започналият в Париж тридневен панаир "България-култура и традиции". Панаирът е в близост до Лувъра, предлагат се кулинарни изкушения, ще има танци на ансамбъл "Пирин" и демонстрация как се изработват мартеници.
"Стотици чужденци гледат Вагнеровия фестивал у нас", пише Преса по повод започващият днес трети Вагнеров фестивал в Софийската опера.
Интервюта с отличения с най-голямата награда на Московския кинофестивал Ивайло Христов в качеството си на режисьор на филма "Каръци" можете да прочетете в 24 часа и в Труд.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.