• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Ананиев предлага увеличение с общо 27 милиона лева на проектобюджета на Здравната каса

Ананиев предлага увеличение с общо 27 милиона лева на проектобюджета на Здравната каса

/КРОСС/ „Утре ще се предложи за приемане увеличение на първичната извънболнична помощ със 7 млн. лева, на специализираната извънболнична помощ също с 7 млн. лева, с 3 млн. лева на медикодиагностичните дейности и с 10 млн. лева на дейността на стоматолозите". Това каза пред журналисти в Народното събрание министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след среща с парламентарната група на „Обединени патриоти" за проектобюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), който утре ще бъде разглеждан в бюджетната комисия, предава „Фокус".

„Сумите ще дойдат от резерва, тъй като имаме ограничение от 3% и този резерв не може да бъде допълнително разпределен", обясни той.

„В момента в никакъв случай не бива да намаляваме други дейности, като болничната помощ или лекарствата", коментира министърът.

„Обединени патриоти" имат приоритети, свързани с профилактиката, с борбата срещу наркотичните вещества. Те са залегнали в съответните нормативни актове и бюджета на Министерството на здравеопазването", посочи Кирил Ананиев.

На въпрос на какъв етап са законодателните промени за с ТЕЛК-овете той обясни: „Работната междуведомствена група е в края на своята работа. Съвсем скоро може би до дни ще излезе с предложение, което след го погледне и ръководството, ще тръгне към МС. Ангажиментът им е до Нова година да има предложение, ще влезем в сроковете".

Депутатът от „Обединени патриоти" Калин Поповски обясни: „За първи път министър финансист разбира добре проблемите на здравеопазването. Вероятно и защото дълго време е бил председател на Надзорния съвет на НЗОК. Може би и чрез регулиране на финансите ще стигнем до оптимизация в здравния сектор, която дълго време не е постигана като секторна политика".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.