• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Турски холдинг пожела Летище София

Турски холдинг пожела Летище София

/КРОСС/Турската компания "Limak Holding" планира да участва в конкурса за концесиониране на Летище София, съобщи "Ройтерс".

Холдингът имал намерение да фокусира дейността си върху региони като Африка и Източна Европа. Причините за това били недобрите перспективи на традиционните му пазари - бавния икономически растеж в Европа и политическата нестабилност в Близкия изток.

"За Летище София е стартирала приватизационна процедура. Интересуваме се от нея. Подаването на оферти ще е наесен", заявява в интервю пред агенцията Ебру Йоздемир, която отговаря за инвестициите в Limak.

Тя обяснява и че компанията се интересува от летища в целия регион на Източна Европа.

През април "Limak" пое управлението на международната аерогара в Сенегал за 25 години, а освен това компанията вече присъства Мозамбик и Кот д'Ивоар.

"Ройтерс" посочва, че в България компанията възнамерява да участва в наддаване за 35-годишно управление на най-голямото летище в страната, от което властите в София очакват да получат около 1,2 млрд. лева ($684 милиона).

Идеята на транспортното ни министерство е бъдещият концесионер да направи авансово плащане на стойност 550 млн. лева веднага след подписването на договора за аерогарата. След това замисълът е с тези пари да се покрият дълговете на БДЖ и да се закупят нови влакове за жп превозвача.

Миналата година турската компания спечели срещу $4,34 милиарда долара търг за изграждането на нов терминал на международното летище в Кувейт. Според Йоздемир в родината си "Limak" се интересува от няколко инфраструктурни проекта, сред които е изграждането на канал между Черно и Мраморно море и на мост, прекосяващ Дарданелите.

През тази година холдингът очаква приходи от $4,2 милиарда долара, докато през 2015 г. постъпленията му бяха $3,8 млрд. "Limak" развиват дейност в сектори като инфраструктурно строителство, енергетика, производство на цимент и туризъм.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ще пожелаят я, като имат насреща си предатели, които за един сребърник продават и майка си и баща си. Важното е сребърника да влезе в техния джоб, пък ние - ....... Лошото е, че всички си траем и само гледаме поредния сеир.

13.08.2016 11:15:40

Бокотиквомразец

Тези ще ни пожелаят и нас ,и нашите майки накрая!!!!!!!!

12.08.2016 22:11:30

Българина

Дайте им банките, майчин дом, токуда, летищатажи пристанищата, 3 партии и накрая целия български народ им дайте, предатели безродни да горите в ада

12.08.2016 21:03:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.