• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 3°C

11 души са задържани при спецакция на прокуратурата и МВР

11 души са задържани при спецакция на прокуратурата и МВР

/КРОСС/ 11 лица с повече от две висящи производства са установени по разпоредена от главния прокурор Иван Гешев специализирана операция във Варненска област
Осъществяването на добро сътрудничество между органите на местната власт и полицията, а оттам и с прокуратурата, може да реши проблемите с битовата престъпност по места. Това заяви на среща с кметовете на град Белослав и село Синдел главният прокурор на Република България Иван Гешев. Той бе там заедно с апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров, главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и директорът на ОД на МВР старши комисар Данаил Пашов.
В рамките на тридневната специализирана полицейска операция, която се провежда по разпореждане на главния прокурор от петък, са установени и издирени лица, срещу които се водят по повече от две досъдебни производства. Тя е по направление противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта и ще продължи до тази вечер.
Операциите срещу битовата престъпност стават регулярни, обяви още във Варна главният прокурор Иван Гешев и ще бъдат провеждани в цялата страна. В средата на януари на обвинител №1 разпореди на административните ръководители на прокуратурите извънредна проверка на разследванията срещу обвиняеми с две и повече досъдебни производства с цел контрол и срочното им приключване.
По време на масираната полицейска операция в Белослав и Синдел са проверени над 380 лица и 240 автомобила. Изградени са били шест контролно-пропускателни пункта на територията на двете населени места. Установени и задържани са осем лица от активния криминален контингент, които са отведени в полицейските управления.
Срещу две лица, едното от които е непълнолетно, ще бъдат образувани досъдебни производства за противозаконно отнемане на автомобил и за кражба. Единият от задържаните е с 9 висящи дела, а в „актива" на непълнолетния са четири.
Утре, 3 февруари 2020 г., на съвместен брифинг на Окръжната и Районната прокуратура във Варна и ОД на МВР ще бъдат изнесени подробно резултатите от проведената специализирана полицейска операция във Варненска област.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.