• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ще види ли Висшата лига най-вълнуващия завършек на битката за титлата?

Ще види ли Висшата лига най-вълнуващия завършек на битката за титлата?

/КРОСС/ Битката за титлата във Висшата лига между "Манчестър сити" и "Ливърпул" вече е в своята финална фаза. Двата претендента за отличието имат да изиграят само по още две срещи, които ще решат кой ще бъде шампион в най-интересното футболно първенство. Дотук битката между съперниците премина през множество обрати, а след 36 кръга разликата е само една точка – 92 за "Сити" срещу 91 за "Ливърпул".

В последните два кръга шампионите от Манчестър се изправят срещу "Лестър" на своя "Етихад", след което гостуват на "Брайтън" в последния ден. "Ливърпул" гостува на "Нюкасъл" и приема "Уулвърхемптън" следващата неделя.

Възможно ли е обаче след тези мачове "Сити" и "Ливърпул" да бъдат с равни точки? Експертите в Англия разгледаха подобен сценарий и веднага се обърнаха към правилника, за да видят какво ще стане в подобен случай.

В английския футбол правило за разглеждане на баланса в директните мачове не съществува. В случай на равни точки между два тима се гледа головата разлика, която те са постигнали. Ако и тя е еднаква то значение има кой тим е вкарал повече голове.

При ново равенство се играе плейоф, който определя победителя. Той се провежда на неутрален терен. "Клубовете трябва да играят един или повече решаващи мачове на неутрален терен, като форматът, времето и мястото им се определят от Борда на Висшата лига", гласи правилникът.

В момента "Сити" има голова разлика 90:22 (+68), а "Ливърпул" е с 84:20 (+64). Беше разгледан именно подобен сценарий, при който след 38 кръга тимовете на Пеп Гуардиола и Юрген Клоп завършват с абсолютно еднакви показатели.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.