• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Опитният "Реал" или непреклонният "Ливърпул" - време е за финала на финалите

Опитният "Реал" или непреклонният "Ливърпул" - време е за финала на финалите

/КРОСС/ "Реал" Мадрид - Кралят на Европа. Единственият отбор с 12 трофея в най-авторитетния клубен турнир.

"Ливърпул" - петкратен шампион. Властелин на драматизма и вдъхновението.

Или написано по друг начин: Това са двата отбора, които са само на крачка от трона в Шампионската лига. Финалът в Киев започва в 21:45 ч. (българско време)

Ако има тим, който знае как се печелят финали на най-високо ниво в европейския футбол, това е "Реал" Мадрид. Миналата година възпитаниците на Зинедин Зидан сътвориха нещо, което никой друг отбор не бе постигал, откакто турнирът се провежда в настоящия си формат - защитиха златните си медали. При успех довечера Белия балет ще грабне трети пореден трофей - всички под ръководството на френския наставник. 

"Ливърпул" е най-резултатният отбор в Шампионската лига през този сезон. Мърсисайдци са вкарали рекордните 46 попадения от началото на плейофите, но преди старта на кампанията едва ли някой ги е слагал в сметките за титлата. И все пак, ако има отбор, който е способен на чудеса, то това е "Ливърпул". 

"Червените" от "Анфийлд" са на финал за първи път от 11 години и мечтаят да повторят феноменалния си подвиг от Истанбул 2005 г., когато сториха незабравим обрат от 0:3 до 3:3 и триумфираха след драматични дузпи.

Зидан няма проблеми с контузени. Всички погледи обаче отново са насочени към Кристиано Роналдо. При успех довечера португалецът ще се превърне в първия играч с пет титли в надпреварата от началото на ерата Шампионска лига. 

През последните шест години Роналдо е голмайстор номер 1 в турнира. През тази кампания има 15 гола в 12 мача, а ако се разпише в Киев, ще стане първият футболист с попадения в четири финала.

Германският мениджър на "Ливърпул" няма да може да разчита на трайно контузените Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джо Гомес и Жоел Матип. Участието на Емре Джан е под въпрос заради проблем с гърба.

Както "Реал" разчита на Роналдо, така най-голямата надежда на мърсисайдци е Мохамед Салах. Египетският национал обра всички индивидуални награди във Висшата лига. Този сезон той има 44 гола в 51 мача във всички турнири, а в Шампионската лига активът му е 11 попадения в 14 срещи.

"Реал" Мадрид е на 16-и финал в най-силния европейски клубен турнир. Кралският клуб има само три загуби. Последната е именно от "Ливърпул" - през 1981 г. на "Парк де Пренс". 

"Ливърпул" е на финал за осми път в своята история. За последно "червените" станаха шампиони след обрата срещу "Милан" през 2005 г. 

Вероятните състави:

"Реал" Мадрид: Навас; Карвахал, Варан, Рамос, Марсело; Каземиро, Кроос, Модрич, Иско; Роналдо, Бейл

"Ливърпул": Кариус; Александър-Арнолд, Ван Дайк, Ловрен, Робъртсън; Хендерсън, Милнър, Вайналдум; Мане, Фирмино, Салах

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.