• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

За втори път върнаха на прокуратурата делото за атентата срещу Алексей Петров

За втори път върнаха на прокуратурата делото за атентата срещу Алексей Петров

/КРОСС/За втори път връщат на Софийска градска прокуратура делото срещу Роман Логвиненко, обвинен за покушението срещу Алексей Петров, съобщиха от съда. Съдия Николай Николов разпореди на 1 март 2017 година делото да бъде върнато на прокуратурата и за втори път прекрати съдебното производство срещу Роман Логвиненко.

В обвинението е записано, че фактическата обстановка била възпроизведена чрез преразказ на свидетелски показания, а не чрез факти. Не били доказани и контактите на Логвиненко и другите обвиняеми.

Липсват факти, които изясняват, че между обвиняемия Логвиненко и лицата Т., М. Ч. и Й.Б. е имало контакти, на които Логвиненко психически ги е мотивирал за покушението над Алексей Петров. В обстоятелствената част на обвинителния акт отсъства фактическо описание на действията на обвиняемия Логвиненко, с които последният е улеснил физически извършването на престъплението от лицата А. Т., М.Ч, пише в съдебното решение.

От мотивите по решението става ясно, че единствената разлика между двата обвинителни акта и то незначителна, е констатацията на съдията-докладчик при описанието /преразказа/ на показанията на свидетеля Б. /вероятно това се дължи на допълнителния разпит на последния, проведен след връщане на делото на СГП/.

В разпореждането от 11 октомври 2016г. съдията-докладчик изрично посочи и този аргумент е възприет и от въззивната инстанция, че е недопустимо очертаването на фактическата рамка на предмета на делото да става не чрез посочване на конкретни факти, а посредством възпроизвеждане съдържанието на събрани в хода на досъдебното производство доказателствени средства /преразказ на свидетелски показания, протоколи за извършени действия по разследване/ и експертни заключения".

Фактите, описващи съставомерните признаци на инкриминираната деятелност, са "оскъдни или напълно липсващи", е мотивът на съдия Николов. Според него при повторното внасяне в съда е имало дословно са възпроизвеждане на първия обвинителен акт.

Според съдията-докладчик констатира, от изложените фактически дадености не става ясна самоличността на лицето или лицата, които държавното обвинение приема, че са участвали в престъплението, нито конкретните действия на извършителя /извършителите/.

Разпореждането може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд в 7-дневен срок от съобщението до страните - обвиняемия Роман Логвиненко /с превод на разпореждането на руски език/, защитника му адвокат Гинчева, пострадалите лица Алексей Петров и С. Б. и СГП.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.