• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Жители на Лъки поискаха от Миков рехабилитация на пътя до Югово

Жители на Лъки поискаха от Миков рехабилитация на пътя до Югово

/КРОСС/ Поройният дъжд не попречи на десетки жители на Лъки да посрещнат председателя на НС на БСП Михаил Миков в града. На Кръстовден Миков и водачите на листите на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за Пловдив и областта Георги Търновалийски и Димитър Дъбов обсъдиха поетите през 2013г ангажименти и свършеното от левицата в последната година. „Струваше си да участваме в управлението, защото дадохме посока на страната в социално отношение. Върнахме преизчисляването на пенсиите, увеличихме помощите за дете. Да, ще кажете, малко е, но ако бе увеличавано три години поред, ситуацията щеше да е различна", категоричен бе той. 

Местните споделиха притесненията си, че за 10 години Лъки се е обезлюдило. „Какво ще правим с демографския срив? Селата ни са по 30- 40 човека. Безработица няма, работят две предприятия, но младите не остават в общината. Това е национален въпрос", казаха те и припомниха, че преди години в общината са живели 10 хиляди души, а днес - около 2 хиляди.
Миков обясни, че се прави необходимото, парите на държавата се разпределят вече и за малките общини, а не само за софийското метро и за магистралите. „БСП каза „Не" и дадохме пари и за малките населени места", поясни той и допълни, че в ангажиментите на левицата са продължаване на публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", ефективни инвестиции във водоснабдяването на населените места за намаляване на загубите на питейна вода. „Ще работим и за ускоряване на поддръжката и рехабилитацията на републиканската и общинската пътна инфраструктура със средства от програми и от републиканския бюджет", каза председателят на БСП.
Жителите на Лъки поискаха конкретен ангажимент от водача на листата Димитър Дъбов - да се рехабилитира пътят Югово - Лъки. Те уточниха, че това е проект, който вече 20 години се бави, а пътят е в окаяно състояние. „Само този въпрос да се реши, това ще е печелившо за общината. Това са 15 километра, които ни свързват със света", коментираха хората.
„Благодарни сме, че дойдохте при нас. Председател на БСП от много години не е стъпвал в нашата община", радваха се жителите на Лъки. „И най-малкото село, най-малкия град са важни, важни са заради хората в тях. Всеки един от вас е ценен", заключи Михаил Миков.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

цаца

Бъдещето ни е свързано със социалната политика и левите идеи. Другото е мутренизация, глад и мизерия.

15.09.2014 14:16:26

дядо

Много е важно да се продължи социалната посока, по която пое България при управлението на БСП. Всичко останало ще доведе до тотален крах и разруха. Мутрите мислят само за себе си, помнете!

15.09.2014 14:15:50

Батка

Всички искат нещо, нормално е, тежки времена са. В случая важното е, че знаят от кого да го искат, защото единствено в лицето на Миков и БСП, хората виждат надеждата. Само на тях могат да разчитат истински.

15.09.2014 14:15:38

Вово

Много отдавна говоря, че не е всичко магистрали, ами че и периферните пътища трябва да се рехабилитират, поддържат и изграждат. Пътищата до Лъки и горе до манастира са ужасяващи. Ще видим дали политиците ще започнат да обръщат внимание и на периферната инфраструктура.

15.09.2014 13:57:26

Боби

Казват, че на Кръстов ден на Кръстова гора се случвали чудеса - дано някое чудо хване и Миков!

15.09.2014 13:54:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.