• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

LUMIX G9 - най-новият фотоапарат за снимане на открито и сред дивата природа

LUMIX G9 - най-новият фотоапарат за снимане на открито и сред дивата природа

/КРОСС/ Panasonic с гордост представя новия си водещ цифров безогледален фотоапарат със сменяема оптика LUMIX G9, отличаващ се с изключителна мобилност и ултра бърза работа. Разработен на базата на изключителните характеристики и производителност на GH5, новият LUMIX G9 постига най-високо качество на образа чрез подобряване на разделителната способност, нюансите и цветовете с 20.3-мегапикселовия Digital Live MOS сензор без нискочестотен филтър. В режим Висока резолюция фотоапаратът записва изображения с еквивалентна разделителна способност 80 мегапиксела в JPEG/RAW формат. Процесорът Venus Engine пресъздава образи с висока прецизност и реалистичност с помощта на технологиите Multipixel Luminance Generation и Intelligent Detail Processing.

Стабилизаторът на образа Body I.S. (Image Stabilizer) в тялото на LUMIX G9 е значително подобрен, благодарение на което скоростта на затвора може да бъде намалена с до 6.5 степени. Това е постигнато чрез по-точно изчисляване и анализиране на заклащането при различни условия на снимане, като се използва информация за ъгловата скорост и движението, получена не само от жиросензора, но и от заснемащия сензор и сензора за ускорение.

Комбинирайки B.I.S. (Стабилизатор на образа в тялото, 5-осев) и O.I.S. (Оптичен стабилизатор на образа, 2-осев), стабилизаторът на образа 5-axis Dual I.S.2 (5-осев двоен стабилизатор на образа 2) при LUMIX G9 компенсира още по-големи заклащания, които в други случаи биха били извън контрол. Ефективната комбинация на O.I.S и B.I.S. е много полезна при използване на телеобектив и при неблагоприятни ситуации, като например снимане през нощта или снимане от ръка.

Стабилизаторът на образа 5-axis Dual I.S. 2 работи, както при запис на снимки, така и при запис на видео, включително 4K видео.

С високоскоростния си и високопрецизен автофокус с DFD технология фотоапаратът постига най-бързо автоматично фокусиране от 0.04 секунди , което е и най-бързото в бранша , а с високата си ефективност на следене, LUMIX G9 никога няма да изгуби обекта.

LUMIX G9 също така извършва и най-бързото в своя клас снимане с 20 fps (AFC) / 60 fps (AFS) при пълна резолюция от 20.3 мегапиксела, за да не пропуснете важните моменти. Заедно с функциите 6K/4K PHOTO, потребителите могат да изберат най-подходящия режим на снимане в серия, в зависимост от конкретната ситуация, в допълнение към нормалния режим на последователни снимки.

LUMIX G9 има най-големия в своя клас Live View визьор (LVF) с висока степен на увеличение от приблизително 1.66x / 0.83x (приравнено към 35mm фотоапарат). Образът във визьора не се затъмнява, дори при високоскоростно снимане в серия . Предвиден е и нощен режим, както и функция AF Point Scope.

Благодарение на използването на OLED технологията, при визьора е постигнато гладко изобразяване с честота 120 fps и изключително бърза реакция с минимално закъснение, под 0.005 секунди, както и много висок контраст 10 000:1 за максимално добро зрително възприятие.

За да издържи и на най-тежките външни условия, LUMIX G9 има предно и задно шаси, отлети изцяло от магнезиева сплав, и е устойчив не само на водни пръски и прах, но също така и на замръзване до -10 градуса по Целзий. Най-големият в този клас LCD дисплей за състоянието, разположен в горната част на фотоапарата, прави снимането още по-лесно и комфортно. Що се отнася до задния монитор, той е с 3.0-инчов LCD екран, свободен ъгъл на въртене, висока резолюция от 1040K точки и екранно съотношение 3:2. G9 има два слота за SD карти памет, съвместими с класа за висока скорост и капацитет UHS-II.

LUMIX G9 предлага Bluetooth и Wi-Fi® свързаност за по-гъвкаво и лесно заснемане и незабавно споделяне на изображения. Поддръжката на Bluetooth 4.2 (наречен BLE: Bluetooth Low Energy) дава възможност за постоянна връзка със смартфон или таблет с минимална консумация на енергия. При Wi-Fi връзка може да бъде избран честотен обхват 5GHz (IEEE802.11ac) в допълнение към конвенционалния обхват 2.4GHz (IEEE 802.11b/g/n) за по-сигурна и стабилна комуникация.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.