• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Агнешкото поскъпва три пъти по пътя от фермата до магазина

Агнешкото поскъпва три пъти по пътя от фермата до магазина

/КРОСС/ На Великден по традиция на трапезата слагаме печено агне.

Двайсет дни преди Великден започна търсенето на агнешко месо за празника. В момента цената на килограм живо тегло се търгува между 5 и 6 лева. В магазина обаче месото достига 15 лева за, което е три пъти повече.

На Георги Стоименов от благоевградското село Логодаж сметката почти никога не излиза. Прекупвачите дават цена от 4,50-4,80 лв/кг живо месо. Георги продава своите агнета по 6 лв/кг. Твърди, че и тази цена е обидно ниска.

"Ако речем да направим сметката с молив, не излиза. Защо - ще ви кажа. Истината е тая - няма парички, всеки му се вижда скъпо, а и при 6 лева не излиза сметката. Но казвам ви пак, не водя сметка, защото, и тази сутрин разговарях с колегите, ако водиш сметка - трябва да се откажеш", казва животновъдът пред БНТ.

Клиентите, които купуват цяло агне в магазина, са малко. То се предлага на цена 12,80 лв/кг. Плешката се предлага за 13,30 лв/кг, а агнешкият бут за 14,60 лв/кг.

В същото време търговците обещават да задържат цената за Великден, за да могат повече българи да сложат на празничната трапеза печено агнешко.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Така е, една трета за овчара, една трета за търговеца на едро и една трета за дребния. Не е нормално ако ги няма тези играчи.

31.03.2017 01:44:34

В пазарната икономика няма обидна цена, има оферти за изкупна и оферти за продажна цена. Никой не е длъжен да продава или купува на цена, която не му харесва. Тъпо е, хем да се съгласяваш с някакви цени, хем да ревеш.

30.03.2017 21:56:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.