• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Нова стачка на "Луфтханза" ще засегне над 200 000 пътници

Нова стачка на "Луфтханза" ще засегне над 200 000 пътници

/КРОСС/ Пилотите на германския авиопревозвач "Луфтханза" ще стачкуват за осми път днес и утре заради продължаващите разногласия около условията за пенсиониране.

Поради протеста в Германия са отменени около 1500 полета, предимно до европейски дестинации на малка и средна дистанция. Отменените полети ще окажат негативен ефект върху пътуванията на над 200 000 пътници. Дългите полети и тези, които се извършват от партньорски и дъщерни компании, като "Аустриан еърлейнс", "Брюселс еърлайнс", "Джърмануингс", "Суис" и "Ер Доломити" няма да пострадат.

"Луфтханза" обяви на своята интернет страница, че билетите за полетите до и през Франкфурт, Мюнхен и Дюселдорф на 20 и 21 октомври могат да бъдат презаверени, ако са издадени преди или на 19 октомври. Новата дата за пътуване трябва да е преди 31 януари 2015 г. Не се разрешава смяна на крайната дестинация.

Профсъюзът на пилотите (Vereinigung Cockpit) обяви, че ще стачкува от 14 часа българско време в понеделник до 1.00 часа в сряда. Стачката ще обхване полетите на самолети "Еърбъс" 320, "Боинг" 737 и "Ембраер".

Според настоящите правила пилотите на "Луфтханза" могат да се пенсионират на 55 години и да получат 60% от заплатата си до навършване на обичайната възраст за пенсиониране от 65 години. Наскоро ЕС промени правилата за лицензиране на пилотите и им позволи да работят до 65 години. Профсъюзът, който представлява 5400 пилота настоява за запазване на настоящите правила.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.