• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Успех на "Радиодеца" на фестивал във Франция

Успех на "Радиодеца" на фестивал във Франция

/КРОСС/ Вокална група „Радиодеца" предизвика пореден фурор с майсторските си изпълнения на VIII Международен фестивал на изкуствата „Сен Дени" (Франция).
Малките изпълнители от Българското национално радио бяха натоварени с отговорната и престижна задача да открият събитието в старинния френски град Льош, сгушен в долината на река Лоара. Миналата седмица там се събраха за осма поредна година участници от 9 страни: Германия, Испания,Турция, Полша, ЮАР, САЩ, Латвия, България и Франция.
„Радиодеца"-та с диригент Илина Тодорова представиха програма изцяло на български език. В нея се откроиха двете народни песни - "Има-нема" и "Пойдох на пазар", част от най-новата музикална продукция за деца на БНР. Жителите и гостите на Льош възнаградиха майсторството на нашите певци с бурни аплодисменти. Незабравимо ще остане представянето на „Детска молитва" от Добри Христов по стихове на Иван Вазов, изпълнена в рамките на концертната програма в старинната катедрала в града. Вокалната група на БНР имаше четири концертни участия.

Основната идея на фестивала "Сент Дени" е да спомогне за общуването на деца и младежи от цял свят, които представят своите умения чрез универсалния език на изкуствата. Показателен факт за значимостта му е, че фестивалът е номиниран от френското правителство за престижната награда "Карл Велики" на Европейския парламент за принос в развитието на младежта.
12-те деца от вокалната група разгледаха някои от замъците в долината на Лоара, имаха среща с кмета на град Льош и незабравима разходка в центъра на Париж. Заради чудесното си представяне малките изпълнители са поканени и на IX фестивал през месец април 2016-та година.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.