• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Бунт в „Майкрософт“: Служители протестират срещу договор с американската армия

Бунт в „Майкрософт“: Служители протестират срещу договор с американската армия

/КРОСС/ Близо 50 служители на „Майкрософт" призоваха компанията да се оттегли от сделка с американската армия, на която трябва да предостави технология за подобрена виртуална реалност. В отвореното писмо до ръководството на вискокотехнологичния гигант се посочва, че слушалките и шлема „Холо ленс" не трябва да се използват, за да „се убиват хора".

През ноември „Майкрософт" сключи сделка за 479 милиона долара за разработването на платформа, която ще позволи на войниците да използват независимо или в група около 100 000 шлемове и слушалки за виртуална реалност.

„Винаги ценим обратната връзка и комуникацията с нашите служители и искаме да го уверим, че мнението им се взема под внимание", заяви говорител на „Майкрософт". Под отвореното писмо са се подписали служители на компанията от различни отдели. В него се посочва, че „Майкрософт" трябва да спре участието си в дейности, които подпомагат допълнително способността на американската армия да причинява щети и да създава насилие.  „Не сме се договаряли да разработваме оръжия и искаме да имаме думата за какво точно ще се използва нашата работа", категорични са служителите.„Холо ленс", която беше пусната на пазара през март 2016 година, позволява да се видят дигитално проектирани върху реалния свят обекти и образи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Губете се с компютърни игри. Като му дойде времето, ще ви изключат шлемовете и няма да можете да си бръкнете в носа.

23.02.2019 16:51:35

Анонимен

А, какви стачки в свободен демократичен краваристан ? Това си е частна компания. Ако стачкуват и от отгризаната ябълка и амазонките, бай Дончу ще въведе военно положение !

23.02.2019 14:54:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.