• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Нинова: Да видим сега дали думите за национално съгласие могат да преминат в действия

Нинова: Да видим сега дали думите за национално съгласие могат да преминат в действия

/КРОСС/ „БСП за България" внесе обща декларация на Народното събрание относно случващото се в Македония. Това обяви лидерът на парламентарната група Корнелия Нинова.

„Г-н Главчев, много добре знам, че по процедура няма как да предложа нова точка. Предлагам процедурите да не застават над политическата ни воля. Внесохме в деловодството обща декларация на Народното събрание", обяви Нинова от парламентарната трибуна, цитирана от „Фокус".

„Разтревожени сме от събитията в Македония, там отдавна текат процеси, които няма да приключват днес", посочи тя и допълни, че въпросът не е партиен, а за България.

Според нея не може народните представители и лидерите на партии да изразяват позиция във Фейсбук или Туитър.

„Тук в Народното събрание е мястото, където да изготвим обща, национално отговорна позиция и всички заедно да я отстояваме", заяви Корнелия Нинова.

„Всички декларирахме готовност за национално съгласие, когато става въпрос за България. Да видим сега дали думите могат да преминат в действия", коментира лидерът на БСП.

„Надявам се да намерите начин и отговорност тази декларация да стане факт".

Корнелия Нинова прочете внесената декларация, в която се посочва дълбока тревога от развитието на вътрешно-политическата криза в Македония. По думите ѝ случилото се в парламента на Македония е недопустимо посегателство върху институцията и демокрацията.

„Очакваме президентът на Република Македония да предприеме действия за успокояване на напрежението и връщане на полето на политиката", заяви Корнелия Нинова.

„Изразяваме подкрепа за държавното единство и териториалната цялост на Македония", поясни тя. По думите ѝ в рамките на предстоящото председателство на ЕС България трябва да изрази готовност да работи за присъединяване на държавите от западните Балкани към ЕС и НАТО.

„Сега е моментът да покажем дали сме държавници и българи или политически пристрастни личности", коментира Нинова.

След внесената декларация в деловодството председателят на Народното събрание Димитър Главчев свика Председателски съвет, на който ще бъде обсъдена ситуацията в Македония след парламентарния контрол. Декларацията беше единодушно приета.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ние пък очакваме кога Карадайъ ще заговори от трибуната на турски, а Корнелия на ... руски!

28.04.2017 12:18:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.