• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ципрас: Македонска нация никога не е съществувала

Ципрас: Македонска нация никога не е съществувала

/КРОСС/ Точно в момента, в който изглежда, че има затопляне между Гърция и Македония, Алексис Ципрас е на път отново да взриви отношенията между двете страни.

"Македонската нация никога не е съществувала". Този цитат от иказването на гръцкия премиер вади вестник „Етнос", за да рекламира интервю с него, което ще бъде публикувано в неделя, предава „Нова телевизия". Във въпросното интервю Ципрас коментира спора за името с Македония, възможните решения, позицията на Атина по казуса и значението на въпроса за иредентизма.

Изказването пък идва само ден, след като в друга изява пред медиите Ципрас се похвали, че има напредък в преговорите за името и изрази надежда, че ще бъде решен 25-годишен спор.

В последните няколко дни гръцки и македонски представители преговаряха в ООН за новото име, като посредниците от обединените нации предложиха пет варианта.

Както е известно Гърция не признава Република Македония под това ѝ име, заради което в международните организации тя фигурира като Бивша югославска република Македония или просто БЮРМ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Бай Петьо комшията

Какво общо има Гърция с името на югозападна България, сега наречена Македония? Кои са гърците, та да взимат отношение по въпроси, които нямат нищо общо с тях?

21.01.2018 21:47:43

Анонимен

Да не говорим за това, че коренното антично население на днешна Вардарска македония е трако-илирийско, основно от тракийското племе ПЕОНИ. И което е най-комичното, Александър Македонски включва в империята си повечето тракийски градове, но не и сегашната столица на ФИРОМ - Скопие.

20.01.2018 19:56:29

Анонимен

Вярно !

20.01.2018 16:05:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.