• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Любимото малцинство на Бойко

Любимото малцинство на Бойко

/КРОСС/Премиерът в оставка Б.Б. отново наднича с нов кабинет в малцинство. Стана му привичка да драпа до последно. Само и само - за да се докопа до властта.

Щото иначе е кръгла нула. Той и без това си е такава, но покрай властта може да подлъже някоя и друга единица. Я да застане пред, или в повечето случаи - зад нулата. Това обаче не я прави по-различна величина. Нулата си е нула. От където и да я погледнеш - все е нула.

В опозиция тази нула обаче особено бие на очи. Понеже директно се вижда цялата гола истина. Липсват прожектори; пърхащи репортерки; непорочни министЪрки; всякакви други онемели от умиление титани на мисЪлта; обикновени и автентични Остап Бендер-Овци.

Подновената тези дни мантра е - отново Бойково правителство и пак в малцинство. Няма значение, че си хвърли оставката именно понеже управлява с малцинство. Получава се нещо като опровержение на диалектиката във философията. Или, по нашенски - магарешки инат.

Понеже Б.Б. знае, че няма как да спечели на изборите парламентарно мнозинство. Колкото и да се помпа и дуе, ако артикулира подобни мераци - балонът му директно се спуква. И повече няма лепене; тотално е отписан от политиката.

Затова тактиката Му е предварително да спечели преднина. Служебна. Да ни внуши, че дори и да има само с един глас повече на изборите, именно Той е богоизбран отново да управлява.

Няма значение, че няма мнозинство. Не го интересува, че няма да има кой да гласува законите Му. Дори да одобри и самия Му кабинет. С плаващо мнозинство, примерно.

Важното е да бъде Той. И никой друг.

Пак в малцинство, пак с гърчене, с умилкване, със замазване. Отново със загадъчно намигване към електората. И с Неговото пъшкане, тюхкане, оплакване. Ежедневно и ежечасно - буквално по всеки повод.

Само че този електорат вече май започва сериозно да се ослушва и оглежда. Като на ж.п. прелез.

А това е само началото. Следват продължения с нови Латиноамерикански/Турски сериали. От които разбираме, че Еди-кой си всъщност е Еди-какво си на Еди-кого си.


Автор: Георги Димов

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Прокурор

На снимката нещо не се вижда Пръстовия идентификатор. Що така? Случайно ли е, или спешно са го привикали някъде?

19.01.2017 18:26:56

Проницателен

Нещо картинката отгоре не ми пасва на днешната ситуация. Липсват поне трима от сегашните министри в оставка. Социалният, вътрешният, правосъдният. Не можаха да дочакат оставка. И спечелиха. А иначе - останалите министри в оставка, во главе с премиера, май им е последна снимка в тоя формат. Да си я запазят за вечен спомен!

18.01.2017 22:07:10

ВОСР

ВОСР се е забавила, понеже е чакала Боко да се роди и да дойде на власт. Да го види и да му се израдва - колко книги може да прочете. А той се оказа ЕДНОкнижник. И сега точно ВОСР - а не НЯКОЙ друг - го чака да прочете поне още една следваща книга. Може - и книжле. Ама, май ще има още доста да почака. Уточнение за неграмотника: ВОСР = Великата ОКТОМВРИЙСКА социалистическа революция. Абе, нещастници ГЕРБерастки, поне четете правилно и точно. Никой не ви кара да мислите. То - няма и как да стане.

18.01.2017 21:52:15

Анонимен

Казват,че т. нар. Велика социалистическа революция(ВОСР) се е забавила с няколко дни, защото когато идиотите-болшевики превзели Зимния дворец набарали избата с виното и не излязли от там, докато не изпили всичко. Чак като изтрезняли продължили "великото" си дело. А се оказа,че ВОСР е нито велика, нито октомврийска, нито социалистическа, нито някаква съществена революция. Всичко си останало по старому, само господарите се сменили. Селяните и работниците пак си останали в лайната. И така сто години "прогрес".

18.01.2017 21:21:15

Анонимен

На Бойко някой му плаща солидно, за да пробутва неизбираеми лица от РБ за министри.

18.01.2017 20:28:54

Листопад

По-скоро - семейството на Али Ръза и неспасяемия Листопад

18.01.2017 15:58:11

ШЕХЕРЕЗАДА

АЛИ БАБА И РАЗБОЙНИЦИТЕ ............ ЕДНО КЪМ ЕДНО!!!!!!!!

18.01.2017 14:14:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.