• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Съдът във Варна си направи отвод от съдебното производство срещу Марешки и Колева

Съдът във Варна си направи отвод от съдебното производство срещу Марешки и Колева

/КРОСС/ Състав на Варненския окръжен съд, който трябваше да гледа наново делото срещу зам.-председателя на парламента Веселин Марешки, си направи отвод. Предстои то да бъде разпределено на друг състав и да започне отново от нулата. Причината за отвода според близки до делото е опит за натиск върху магистратите от страната на прокуратурата.

Делото срещу Веселин Марешки обикаля съдебните инстанции няколко пъти. Обвинението срещу него е за изнудване на наемател на заведение и за нанасяне на телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов. Според материалите по делото, Марешки поискал последователно 5 и 10 хиляди лева наем за заведение, за което твърди, че е строено върху негова земя. Преди 3 години Марешки и Костадинов защитаваха двете страни в спора и се стигна до размяна на удари.

ВКС отмени определението на съдия Красимир Гайдаров, който през април спря делото и го изпрати в Софийски градски съд, където се гледат делата срещу лица с имунитет. Мотивите бяха, че обвиненията срещу Марешки са за деяния, извършени през 2014 г., когато не е бил депутат и не е имал имунитет. В края на юни Марешки сам се отказа от имунитета си. Съдебни заседания бяха отлагани заради президентските и извънредните парламентарни избори, след които Марешки стана депутат. Сменен беше и съдия Светлозар Георгиев заради повдигнато обвинение срещу него. Сега съдът сам си направи отвод.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.