• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Комисар Маринов: България не е остров на спокойствието

Комисар Маринов: България не е остров на спокойствието

/КРОСС/ "След терористичния акт в Бургас средата за сигурност у нас е променена. Той показа, че България не е остров на спокойствието. Могат да се вземат всички необходими мерки, но и във Великобритания, където всичко е на по-високо технологично ниво, такива неща се случват." Това заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР комисар Младен Маринов.

Той уточни, че в момента българските служби са сигурност са с код "жълто" и са в постоянна готовност за действие.

"Към момента нивото на заплаха за България остава най-ниското - трета степен. Въведен е код "Жълто", което означава постоянна готовност за действие. Засилено е полицейското присъствие, повишена е бдителността и е повишен контролът по транспортната инфраструктура - на гари, автогари, в метрото", отбеляза Маринов.

"Целта на тероризма е да всее страх и да наруши ритъма на нормалния живот. По отношение на мерките смятам, че специално при масови мероприятия у нас се взимат мерки на високо ниво", допълни главният секретар на МВР.

"Има лица, които са представлявали интерес по различни линии и ние сме изпълнявали ангажимент към партньорските служби. Както и те към нас". Така комисар Маринов отговори на въпрос дали са били разкрити потенциални терористи у нас.

Запитан дали е вярно, че в специализирания отряд за борба с тероризма работят едва няколко души, Маринов отговори: "Не мога да коментирам това. Те може да са сто, може и да са двеста души".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.