• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Нумеролог: 11 е царско число, с №10 лидери или мърморковци

Нумеролог: 11 е царско число, с №10 лидери или мърморковци

/КРОСС/ 6 партии ще влязат в следващия парламент, смята Ели Маринова


Предизборната битка за новия парламент е в разгара си, а резултатите от вота изглеждат все по-непредвидими. На фона на това социолози и анализатори вече влязоха в отбора на оракулите, давайки ту победата на на социалистите, ту на герберите. Явно според разположението на звездите и датата, които всеки ден са различни. Извън шегите метафизиците нямат претенция да са безгрешни, но доста често напипват пулса на времето и дори резултатите от трудни за прогнозиране обществени процеси. "Поне 6 партии ще влязат в следващия парламент", прогнозира нумерологът Ели Маринова. Тя направи своите вещания като първо изчисли датата на изборите, после поредността на народното събрание, за което ще се гласува, а накрая и каква ще е орисията на номерата в бюлетината.

„На 26 март ще избираме състава на 44-тия парламент. Редуцирайки и двете числа до едноцифрено (2+6 и 4+4) се натрупват две осмици. Това говори за бруталност, купуване на гласове на едро. На много места резултатите ще бъдат оспорени. Двете четворки - предупреждават за борба за територия и ресурси. Ще има голямо напрежение и противоборство. Големи скандали в следващия парламент", описа брутална реалност и трудно съставяне на коалиционно управление Маринова. "Най-постоянните неща са временните, така че кабинета на служебния премиер Герджиков току виж си продължи управлението", допълни столичната гадателка.

Другото ниво на прогнозиране, което тя направи бе свързано с номерата, под които кандидати, партии и коалиции бяха записани в интегралната бюлетина. Тъй като цифрите бяха определи чрез жребии се счита, че тук има пръст Съдбата.

Посланията на бюлетината

Маринова коментира, че всеки номер в бюлетината дава, но и може да взима. Разчитайки смисъла му се виждали още както шансовете на партиите, така и техният най-правилен път към сърцето на избирателя. Всъщност вариантите най-общо са два, или числото влиза в дисонанс с публичния образ на политиците и ги смъква надолу. Или обратно, резонира положително с тяхната личност и кампания и ги тегли нагоре като лифта към Витоша.

Например на партия ГЕРБ се падна доста отговорно и знаменателно число от предизборното тото. „11 е първото от т. нар. господарски или царски числа (22, 33). То отговаря за морала и етиката и работи за носителите си, когато те са толерантни, честни и отговорни", коментира смисъла на предизборния жребии Ели Маринова. В същото време орисията на двете единици само показвала, че ГЕРБ е лидерска партия на квадрат. То също така съветвало хората на Борисов да избягват директната конфронтация. "Енергийната вибрация на 11 действа така, че ни прави по-популярни. Но нека да си спомним, че популярността има обратна страна и не винаги е с положителен знак. Определено ГЕРБ и Бойко Борисов ще играят възлова роля и в следващия Парламент, но при тях местата може да са по-малко от прогнозираните от социолозите", предупреди Маринова.

Лидерска десетка


Случайно или не, но Фортуна отреди на БСП в изборния списък място точно до управляващите. Дали това е съвпадение или такива ще бъдат резултатите, остава да видим. Според Маринова номер 10 чудесно резонира с амбициите и качествата на партийния председател Корнелия Нинова, която успя да сплоти партията си и дори я изведе като победител в президентския вот.
„10 е лидерско число от голям мащаб. При него опасността е, че то може да превърне носителите си от успешни лидери в безполезни мърморковци, критикари и реваншисти", даде напътствията си нумероложката. Според нея БСП може да загубят не от базата, а от надстройката, ако влязат в предизборно заяждане на дребно. 

Дева Мария зад патриотите


Числото на Дева Мария 17, пък се падна на Обединените патриоти Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. То със сигурност ще им отреди място в следващото Народно събрание, гласи езотеричното вещание за тях. Депутатските банки даже можело да са повече, ако се заложи на надеждата и по-духовните послание, а не на омразата и разделението българи-роми, нашенци-чужденци.
„Седемнайсетката се нарича силата на страданието и силни в страданието. Тя символизира горчивия опит, който ни е направил по-силни, по-добри и по-разумни. Номерът на бюлетината черпи енергия от Звездата на надеждата. Нейната вътрешна сила е толкова голяма, че ако злоупотребим, може за дни да се превърне в пепел", предупреди посветената столичанка.

Либерален пасианс

С доста импулсивен и своенравен кон влиза в предизборната надпревара ДПС, които ще бягат в коридор номер 9. Хората и структурите, които са яхнали енергийната вибрация на деветката са добри изпълнители, но слаби стратези. Самото число, тъй като е последно от едноцифрените подсказва и край на един житейски цикъл за формацията, водена от Мустафа Карадайъ. Всичко това донякъде отразява учудващо точно променения контекст за партията на Доган. С лицемерни политически партньори, които не желаят, но само официално да се коалират с тях, и силна конкуренция за етническите гласове от отцепника Лютви Местан. „Движението влиза в Парламента с дори с повече места от очакваното", обобщи Ели Маринова. Тя посъветва хората на Карадайъ, че бюлетина 9 ще работи за тях, ако проявят повече разбиране и съпричастност към проблемите на хората, а различията бъдат изгладени чрез хуманизъм и разбиране.
Никой от социолозите не се ангажира да мери процентите на конкурентите им от ДОСТ, които бяха орисани от фаталния номер 13. А в това изглежда няма нищо случайно, тъй като формацията на Местан бе доста деморализирана покрай връзките си с Анкара. Тринайсетката обаче ще им донесе около 2-3 процента успех, само ако опитат да са полезни за България, показаха кабалистичните изчисления.

Бензинджията-аптекар

На доста голям късмет, пък ще се радва формацията на варненския бизнесмен Веселин Марешки. Бензинджията-аптекар тръгна силово и много уверено сякаш една невидима ръка (на Съдбата или някой друг) го закриляше и лансираше навсякъде. Кадемът за неговата формация Воля ще продължи и в деня на вота, издават цифрите. А причината е, че датата и личната нумерология на Марешки са в унисон и ще го дърпат напред. „Попадането в следващия парламент ще бъде за него успех, тъй като са малко надценени в социологическите проучвания. Определено има шанс, но не особено голям, тоест ще са на ръба. Числото 6 е доста взискателно. За да му донесе успехи се иска опит и ценности, трупани и калявани във времето, а Марешки все пак е с млада партия", мотивира се езо-експертката.

Св. Радан и Св. Христо под знака на разпятието

Четворката, символизираща разпятието в нумерологията, се оказа поличбена за десните партии у нас. Първо защото според социолозите те дружно засега попадат под 4 -процентната бариера, необходима им за влизане в следващия Парламент. Освен това са разцепени в четири по-малки формации, всяка от които се изживява като мъченик пазител на демократичните ценности. Четворката в изборния списък обаче се лепна на считащите себе си за най-големи светци, лидера на Нова република Радан Кънев.
„Номерът на бюлетината е в конфликт с личните числа на господин Кънев. На всичкото отгоре самата четворка не е особено подходяща за сферата на политиката, защото от една страна поражда вражди и пречки, а от друга - се стреми да налага на другите някакви собствени правила. Все пак има известен шанс, но периодът за него и коалицията е доста труден", показаха изчисленията на Ели Маринова. Тя предупреди още, че числото сковавало с изискването си за желязна дисциплина и изпълнителност и онова, което можело да спъне Кънев и Трайчо Трайков е липсата на адаптивност и гъвкавост.

При формацииите под процента за влизане в следващия парламент е и другият претендент за десния избирател „Да, България!" на бившия правосъден министър Христо Иванов. „Тяхното число 16 носи изпитание на вярата и оптимизма. То предупреждава, че можем да попаднем на неподходящо място в неподходящо време в неподходяща компания, припомня ни, че целта не винаги оправдава средствата. Но ако сме перфекционисти и разчитаме на своята компетентност, 16 носи много приятни изненади", даде лъч надежда в своето тълкувание кабалистката.

Според нея 21 ще донесе доза кадем на Реформаторския блок и те отново по всяка вероятност ще търкат депутатските банки. „Числото на бюлетината предупреждава за евентуални първоначални неразбирателства в коалицията. Ако те бъдат преодолени, ще имат достатъчен напредък", гласи заветът на числата.

В коридор номер 8 от изборния ферман ще бяга Коалиция между партията на Георги Първанов АБВ и на Татяна Дончева "Движение 21" . Осмицата указва, че те ще влязат в законодателната власт, но това ще им коства доста средства за кампанията.

„Няма да са особено доволни от изборните резултати. Имат шанс малко над прага да влязат. Осмицата е Силата, на която трябва да се отговори със сила, но без бруталност. Тя подкрепя личните числа на госпожа Дончева. В случай, че се провалят причината ще бъда в тях, а не че не са имали късмет", категорична бе Ели Маринова.


Автор: Любомир Старидолски, в. "Ретро"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.