• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

„Hearteclipse“ - 9 лични истории от Мария Каракушева

„Hearteclipse“ - 9 лични истории от Мария Каракушева

/КРОСС/ Казват, че класическата музика не е за всеки. Трябва да имаш „ухо", за да я чуеш. Млади и амбициозни изпълнители като Мария Каракушева обаче са решили да се преборят с това остаряло схващане. Тя е известна с експерименталните си компилации на смесване на поп, хаус и джаз жанрове с класическа музика. За нея това дава нов прочит на музиката и я доближава много повече до слушателите.
Мария се влюбва в класическата музика още на 5 годишна възраст, когато за първи път пръстите й докосват клавишите на пианото. Завършила е Националното музикално училище и Националната музикална академия с пълно отличие. Лауреат е на множество престижни международни конкурси за пиано и камерна музика и вече има зад гърба си над 50 концерта.
Мария Каракушева приема за своя лична кауза да вдъхновява жените. Трудният път, през който е минала, за да успее да създаде първия си самостоятелен албум й е показал, че жените имат нужда от повече подкрепа и вдъхновение, за да си повярват в собствените сили и творчески възможности. Тук младата пианистка намира и пресечна точка със специалната програма Smart Lady на Първа инвестиционна банка. Програмата на банката е специално разработена, за да подпомага жените в бизнеса и да развива техния предприемачески дух. Това впечатлява Каракушева и тя приема каузата да подкрепя жените творци, а Fibank застава зад нея като спонсор на концерта, с който Мария ще представи своя първи самостоятелен албум - Hearteclipse.
Музикалното събитие ще бъде на 30 октомври в MUSIC JAM CLUB - София, а билети вече могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM. Концертът ще се състои съвместно с Иван Шопов, който е един от най-популярните български електронни музиканти. Специално участие ще вземат също така музикантите от Quarto Quartet и визуалният артист Петко Танчев. Мария описва албумът Hearteclipse като своеобразен саундтрак на нейния живот. Всяко от произведенията е нейна лична история. Hearteclipse е и първият български класически албум издаден от жена композитор, изпълнител и продуцент.
Младата изпълнителка е решила да грабне вниманието на публиката си не само с вдъхновяващите си музикални изпълнения, но и с подкрепата на още 8 други жени носещи името Мария. Те са творци работещи в различни сфери на изкуството, които ще разкажат своите вдъхновяващи истории, пример за успеха и трудностите, през които са минали, но не са ги спрели да са успешни. Сред тях са водещата Мария Силвестър, певицата Мария Илиева и балерината Маша Илиева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Вени

Със сигурност такъв род изпълнители могат да провокират интерес към класическата музика. Спектакълът на 30 октомври определено ще си заслужава, трябва повече хора да отидат и да се насладят на истинска, стойностна музика.

19.09.2019 11:14:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.