• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Георги Марков: Да отменим изборните поправки! ГЕРБ сам си скрои “Костинброд - 2”. Бойко, намеси се!

Георги Марков: Да отменим изборните поправки! ГЕРБ сам си скрои “Костинброд - 2”. Бойко, намеси се!

/КРОСС/ "Аз преживях “Костинброд-1”, който ни беше скроен от Мая Манолова, БСП и една сюрия други. Станах тогава от ГЕРБ - погнусен от опита да им бъде скроен този номер и да бъдат победени служебно. Сега ГЕРБ сам си скрои “Костинброд”. Това ще е “Костинброд-2”.

Това казва бившият конституционен съдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков пред "24 часа" по повод скандалните поправки в Избирателния кодекс, които предизвикват всеобщо недоволство.

"Вече виждам президента Радев в празнична парадна униформа - той ще стане герой, той ще стане борец за честни избори, той ще наложи вето и това ще бъде първото му успешно вето. За какво ни беше това? Нито една от тези промени не е нещо, без което да не можеше да се проведат тези евроизбори! ГЕРБ се вкара в капан. Горе-долу нещата наподобяват Истанбулската конвенция. Тогава лично при вас аз имах смелостта и най-вече честността да бия камбаната до г-н Борисов, че е подведен жестоко. Резултатът е печално известен!", подчертава Георги Марков.

Георги Марков призовава:  “Приятелю Бойко, намеси се, както можеш, да спрем и предотвратим това чудо! Да го прегласуваме още в сряда и всичко да остане така, както беше!”

Народният представител, който е от гражданската квота обяснява, че лично е посочен Борисов за депутат да му казва истината: "Защото съм единственият от ВНС, имам опит, от гражданската квота съм и не завися от партийна йерархия. Пратен съм от него да му казвам истината".

Георги Марков предупреждава, че така гласуваните поправки в Изборния кодекс създават усещането за нагласени избори, които могат да бъдат оспорени.

"Не трябва да създаваме впечатление, че променяме правилата на играта за едни избори, които и без това ще спечелим, и да създаваме ситуация те да бъдат оспорвани - да се олае цяла Европа, Азия, Африка. Това ще подмени темата на евровота - тя няма да е каква Европа искаме, а какви да са изборните правила", предупреждава Марков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И този нефелник е бил конституционен съдя , що ли се чудя то и Фил Димитров подпъда в КС .

16.02.2019 15:03:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.