• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

София домакинства на 13-ата Международна конференция „Тероризъм и електронни медии"

София домакинства на 13-ата Международна конференция „Тероризъм и електронни медии"

/КРОСС/ София домакинства на 13-ата ежегодна международна конференция „Тероризъм и електронни медии". Организатор на събитието е Международната академия за телевизия и радио (IATR) с подкрепата на руската Федерална агенция по печат и масови комуникации.

Основната цел на конференцията е привличане вниманието на световните медии, националните правителства и обществени организации към проблемите по противодействие на международния тероризъм чрез електронните медии.

Конференцията ще бъде открита от българския вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов, Леонид Млечин - председател на Международната академия за телевизия и радио и ръководител на Дирекцията по история и журналистически програми към Руската обществена телевизия, лауреат на руските национални телевизионни награди през 2007 и 2009 година и Владимир Козлов, генерал от специалните служби на РФ, награден с орден „За военни заслуги", почетен орден „65 години от Победата във Великата отечествена война 1941-45г." и други, зам.-директор на Федералната агенция по печат и масови комуникация.

Участие в конференцията ще вземат също президентът на Хърватия от 2000 до 2010 г. Степан Месич, разследващата журналистка Галина Сидорова, главен редактор на вестник „Строго секретно", член на Съюза на журналистите в РФ, Юрий Кобаладзе, генерал от руското разузнаване, университетски преподавател по международна журналистика и журналист.

Поканени са също така Дорит Голендер - посланик на Израел в Русия от 2010 до 2015 г. и вицепрезидент на фонда Genesis и делегация от сръбския парламент, начело със заместник-председателя му Веролюб Арсич, както и дипломати от Русия, Китай, Иран и Сърбия и представители на множество журналистически организации.

От българска страна, освен министърът на отбраната ще присъства главният прокурор Сотир Цацаров, разследващата журналистка Елена Йончева, понастоящем депутат в 4 НС и колегата й Тома Томов. На конференцията участие ще вземе дългогодишният политик Румен Петков, народен представител в 39, 40 и 41 НС и председател на Генералната асамблея на Международния институт за безопасност и сътрудничество.

В конференцията се включват над 80 журналисти и експерти от 20 държави, сред които и представители на ООН, ЮНЕСКО и др.

Основни теми, които ще бъдат разглеждани са:

- Ролята на медиите при отразяването на терористични атаки

- Предупрежденията за тероризъм в информационното пространство: доброволните „правила за поведение" на електронните медии при такива случаи

- Гражданско общество и електронни медии: как да се противопоставим на героизацията на терора и терористите

- Кибертероризъм и информационни войни: новата мащабна заплаха за националната и международната сигурност.

Програмата на конференцията включва пленарни сесии, кръгли маси, информационни телевизионни програми, репортажи и филми, онлайн презентации, посветени на борбата с тероризма, дебати, свързани с темата.

Официалното откриване ще се състои утре - 27 септември от 10 часа в конферентната зала хотел „Маринела" в София.

Генерален партньор е „Лаборатория Касперски".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Журналист

О-о-о, Раде, сигурно си ти :) Чакам да видя какво ще ни информираш

26.09.2017 20:02:28

CROSS

До журналист: Само КРОСС не поставя информационна завеса пред подобни интересни конференции, само защото организаторите са от Русия.

26.09.2017 19:02:43

Журналист

Колеги, излагате се, пак :) Чакам утре да ви видя "интервюто" с разузнавачите :) Само Крос може да отрази най-големите провали в руското разузнаване

26.09.2017 18:56:37

Анонимен

Само като видх Лаб. Касперски и ми е ясно ...

26.09.2017 18:01:38

Анонимен

По-тъпа конференция, организирана от руски ТВ канала и Румбата (пиян съм на куче) Петров няма на света...

26.09.2017 17:58:57

Бляк

То и гостите са едни ... До един - шпиони и по-лошо - бивши шпиони

26.09.2017 17:58:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.