• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Млада надежда на руския тенис спечели турнира в Токио

Млада надежда на руския тенис спечели турнира в Токио

/КРОСС/ Руският квалификант Данийл Медведев спечели тенис турнира от категория "АТП 500" в Токио. 22-годишният московчанин вдигна най-големия трофей в кариерата си след категорична победа срещу местния любимец Кей Нишикори с 6:2, 6:4.

Медведев измина целия път от квалификациите до титлата. Руснакът, който заема 32-oто място в световната ранглиста, спечели седем поредни мача в японската столица, като загуби едва един сет за целия турнир.

Той елиминира Хироки Мория и Егор Герасимов в пресявките, а в основната схема победи последователно Диего Шварцман, Мартин Клижан, Милош Раонич, Денис Шаповалов и поставения под №3 Нишикори. Единственият му загубен сет беше първият срещу Герасимов след тайбрек.

Медведев спечели трета титла в кариерата си и първа от категория "АТП 500". Първите две бяха от "АТП 250" по-рано тази година - в Сидни през януари и в Уинстън-Салем през август.

Най-добрият сезон в кариерата му беше допълнен от достигането до третия кръг на "Уимбълдън" и US Open. Преди това той никога не беше преминавал втори кръг в турнирите от Големия шлем.Двубоят между Медведев и Нишикори продължи само 63 минути.

Руснакът имаше пълно превъзходство на сервис, като загуби едва пет от 43-те точки, които бяха разиграни в подаванията му.

В същото време той стигна до пет шанса за пробив и реализира три от тях - два в първия и един във втория.

"Искам да благодаря на Кей, защото той е страхотен шампион, един от най-добрите в нашия спорт и това прави победата ми още по-важна за мен", каза Медведев при награждаването.

Нишикори преследваше трети трофей в Токио след 2012 и 2014 г. След загубата от Медведев японецът остава на трето място във вечната класация на турнира след Пийт Сампрас и Стефан Едберг, които имат съответно три и четири титли.

Надпреварата в Токио е третият пореден турнир от календара на АТП, в който квалификант стига до титлата. Миналата седмица това направиха Бърнард Томич в Ченду и Йошито Нишиока в Шънджън.

Медведев печели втората си титла като квалификант след тази в Сидни. Той е едва третият тенисист от 2004 г., който триумфира в два турнира, в които е започнал участието си от квалификациите. Другите двама са Никола Маю и Клижан.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.