• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Жан-Клод Юнкер призова за спешна реформа на системата за предоставяне на убежище

Жан-Клод Юнкер призова за спешна реформа на системата за предоставяне на убежище

/КРОСС/ Страните от Евросъюза трябва да извършат оперативно реформата на общоевропейския механизъм за предоставяне на убежище, призова председателят на Еврокомисията на сесия на Европарламента в Страсбург, предадоха световните агенции. Според Жан-Клод Юнкер тази реформа трябва да бъде извършена по време на председателството на Малта през първата половина на настоящата година.

Юнкер смята, че „остава много да се направи" по стабилизирането на мигрантската обстановка. „Най-напред трябва да бъде създаден постоянен механизъм, който да позволява миграционните потоци да се управляват дългосрочно и надеждно. За целта Еврокомисията трябва да извърши реформа на дъблинския механизъм, като установи ясна, предсказуема и справедлива система, за да бъдат подпомогнати страните, които се намират на предната линия в случай на бежански наплив", изтъкна той.

Според него общността трябва „да трансформира бюрото за европейска подкрепа в даването на убежище в истинска агенция на ЕС по въпросите за предоставяне на убежище".

В тази връзка той призова всички, особено Европарламента и Съвета на Европа, реформата на дъблинския механизъм да бъде извършена в рамките на мандата на малтенското председателство, защото времето ни притиска".

„Бих искал също новата агенция да започне работа със скоростта, с която успяхме да организираме единната европейска служба за гранична и брегова охрана, защото става дума за честта на Европа, която трябва да защити своите граници по хуманен и солидарен начин", посочи Юнкер.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това не ти е автомобил, че да се измъкнеш на заден ход, като се набуташ в грешна улица.

18.01.2017 20:44:16

Българина

Не ми обяснявай какво трябва. Да си го направил боклук провинциален такъв. Люксембург е село в планината, непознаващо исляма. Е сега ще го опознаете. Орбан е човека!

18.01.2017 18:32:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.